Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altOnschuldig
David Baldacci

Will Robie is hard en meedogenloos. Hij werkt als huurmoordenaar voor de regering en schakelt zijn doelwitten uit zonder ook maar een moment met zijn ogen te knipperen. Sociale contacten heeft hij nauwelijks want hij functioneert naar zijn eigen mening het best in zijn eentje. Het is duidelijk: Will Robie is geen gezelligheidsmens.

Toch is Will een stuk minder hard dan hij zelf graag denkt. Tijdens een vrij eenvoudige missie is hij een huis binnengedrongen om zijn doelwit, een vrouw, uit te schakelen. Vaak reist hij voor dit soort opdrachten naar het buitenland maar dit keer is het in Washington D.C. waar Will zelf ook woont. Al bij het binnengaan van het huis rijzen lichte twijfels, het huis van de vrouw voldoet totaal niet aan het profiel van een staatsvijand. De vrouw ligt in bed en wanneer Will zijn wapen op haar richt blijkt ze in het gezelschap van twee jonge kinderen. Will besluit niet te schieten en deze beslissing komt hem duur te staan. Zijn eigen mensen keren zich tegen hem, vermoorden de vrouw alsnog en willen ook Will van het leven beroven.

Tijdens zijn vlucht merkt Will dat hij niet de enige is die in groot gevaar verkeert. Ook de veertienjarige Julie is haar leven niet zeker. Ze heeft gezien hoe haar ouders vermoord werden en nu zit de dader van deze dubbele moord achter haar aan. Will neemt haar onder zijn hoede en probeert haar zo goed mogelijk te beschermen. Heeft het toeval hen samengebracht of is er meer aan de hand? Will moet samenwerken met de FBI en heeft de verantwoording voor een tienermeisje. Het is eventjes wennen voor de stoere einzelgänger. Zijn aandacht mag geen seconde verslappen want hij en Julie zijn hun leven nog steeds niet zeker. Er worden meer moorden gepleegd. Will en Julie moeten de daders vinden voordat ze zelf gevonden worden. Het is een race tegen de klok.

Onschuldig is gewoonweg een heerlijk boek. Het bevat actie, spanning en zelfs een bescheiden dosis romantiek. De robuuste huurmoordenaar en het getraumatiseerde maar wilskrachtige tienermeisje vormen een boeiende combinatie. Will moet van zijn principes afwijken en heeft het daar moeilijk mee. De eigenwijze tiener die door slechteriken op de hielen wordt gezeten zorgt voor een extra spannende noot in het verhaal. De lezer wil natuurlijk niet dat haar iets overkomt. Zoals de lezer van Baldacci gewend is, is ook dit boek weer zeer prettig geschreven en weet deze auteur de spanning goed op te bouwen én vast te houden.

Dit boek is een uitstekende keuze om mee te nemen op vakantie. Reserveer alvast ruimte in de koffer. Wie niet op vakantie gaat zal zich er in de achtertuin ook prima mee vermaken. Baldacci weet wat de lezer van hem verwacht en maakt het keer op keer waar. Onschuldig is een zeer geslaagd boek dat ook in Dyslexie-uitgave te verkrijgen is.

ISBN 9789400501133 | Paperback | 368 pagina’s| A.W. Bruna Uitgevers | mei 2012
Vertaald door Hugo Kuipers en Jolanda te Lindert

© Annemarie, 16 mei 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven