Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het zevende sacramentHet zevende sacrament
David Hewson


Hewson doet het weer!!
Het boek begint met een lijst van personages en een woordenlijst. Het speelt in Italië, dus veel Italiaanse woorden. Het is een hedendaagse thriller, maar het achterliggende onderwerp is de Mithrasaanbidding. Dat is een godsdienst die in de eerste eeuw na Christus vanuit Perzie naar het westen is gekomen. Onder de Romeinen waren er veel aanhangers, die hun god door middel van reeksen beproevingen en ceremoniën eerden. Tot keizer Constantijn Rome binnentrok en de Mitrhras-aanhangers hardhandig uit de weg ruimde. Bij deze link vind je informatie over deze god en ook een afbeelding die een rol speelt in het boek: Mithras en de witte stier
Bij opgravingen in Rome zijn diverse altaren en andere resten gevonden. En daar begint het verhaal van deze vreselijk spannende thriller.


Giorgio Bramante is hoogleraar archeologie. Hij heeft een nieuwe ontdekking gedaan, maar omdat het op dat moment politiek gevoelig ligt om het over een godsdienstoorlog te hebben, ook al is het een oude, mag hij niets openbaar maken. Maar enkele studenten weten er van, en zes van hen trekken de grotten in. Dat is er een te weinig, beseffen ze, want voor Mithras moest alles in zeventallen. Zeven verschillende rangorden. Ieder van de studenten heeft een van deze rollen, en een van hen heeft ook een haan bij zich om te offeren, maar toch: het is niet helemaal goed. En dan treffen ze een jonge knul aan, de zevenjarige zoon van Bramante!
Alessio is een speciale jongen, zeer geïnteresseerd in alles, en hij is door zijn vader meegenomen naar de grotten en achtergelaten. Om hem op de proef te stellen, denkt de jongen. Maar hoe dan ook: de jongen wordt niet meer gezien. Wat er gebeurd is, daar onder de grond, niemand weet het. De studenten laten niets los, en als Giorgio Bramante een van hen vermoordt, maken ze dat ze Rome uitkomen. Bramante gaat voor veertien jaar de gevangenis in.
Dit is de eerste verhaallijn. De tweede begint op het moment dat Bramante weer vrij komt en de studenten een voor een gevonden worden: dood.


Leo Falcone, Nic Costa en Teresa Lupo moeten deze moorden oplossen, maar worden niet bepaald geholpen door de huidige commisario. Natuurlijk lukt het hun wel, maar voor je de oplossing kent moet je ruim 400 zenuwslopende pagina's door.
Het is een ongemeen spannend verhaal, en met die tergende cliffhangers kun je het boek eigenlijk niet wegleggen.
En al heb je een vermoeden van de clou, je weet er het fijne niet van. Misschien wel wie, maar niet hoe, wat en waarom.


ISBN 978 90 261 2316 0 Paperback 431 pagina's | Uitgeverij De Fontein | april 2009
vertaald door Ineke van de Elskamp

© Marjo, mei 2009

Lees de reacties op het forum, klik HIER


Recensies

Boven