Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altBureau MaRiT
De zaak van: Het verleidelijke dienstmeisje, Een verloren zoon, De Zwarte Weduwe
ED Vermeulen


Dit is het tweede deel uit een serie thrillers rond Marit Johansen, eigenaresse van Detectivebureau MaRiT (Mysterie & antwoorden, Relatie & info-Team), waarvan inmiddels 5 boeken zijn verschenen.
De boeken spelen zich af in Rotterdam en zijn heel aardig als een soort vervanger van de boeken van Baantjer, of De Waal en Baantjer. Kortom gewoon leuke boeken om een beetje bij te ontspannen. Verwacht niet te veel diepgang, maar wel een vleugje romantiek, zonder dat dit het verhaal in de weg zit.

In de proloog maken we al kennis met de vrouw, waarvan we later zullen ontdekken dat dit de Zwarte Weduwe uit de titel is.
Als het verhaal begint zit Marit Johansen op opdrachten te wachten. Haar collega privédetective Jack Stevens heeft haar een paar weken eerder benaderd, omdat hij haar hulp zou kunnen gebruiken bij een bijzondere opdracht, maar daar hoort ze verder niets meer van.
Terwijl ze een wandeling langs de Maas maakt, wordt Marit gebeld door Dix Boeks, een rechercheur waar ze bevriend mee is en waar ze in het verleden een relatie mee heeft gehad. Hij vertelt haar dat de politie in haar maag zit met "De zaak van de Zwarte Weduwe". Dit is een vrouw die in korte tijd vier steenrijke echtgenoten op dubieuze wijze verloren heeft. De politie vermoedt wel dat de vrouw daar de hand in heeft gehad, maar heeft totaal geen bewijs van haar betrokkenheid. De politie heeft haar echter weten over te halen tot een wekelijks consult met een onafhankelijk psycholoog en daar Marit psychologie gestudeerd heeft, is zij bij uitstek geschikt voor dit klusje. Men hoopt dat er op die manier meer aan het licht kan komen.
Natuurlijk gaat Marit op dit voorstel in (anders zouden we geen verhaal hebben) en ze zal de Zwarte Weduwe in principe 5 keer een uur voor een consult ontvangen. Dat is alles waar deze gevaarlijke vrouw (geen Alie Cyaankali ) mee in heeft gestemd.


Jack Stevens neemt ook contact met haar op, voor de zaak waar hij haar bij nodig heeft. Zijn klanten zijn twee vrijgezelle zussen, die zich zorgen maken over hun vader. Die heeft namelijk een jong dienstmeisje en de dames zijn bang dat zij hun vader zal verleiden en met hem zal trouwen, waardoor zij een aardige erfenis mis zouden kunnen mislopen. De man heeft ook een echtpaar in dienst dat hem help met diverse werkzaamheden in en om het huis en daar zij 2 weken op vakantie gaan, is dit een prima gelegenheid voor Jack, om samen met Marit, dit echtpaar te vervangen en op die manier achter de bedoelingen van het dienstmeisje te komen.


De derde zaak die in dit verhaal een rol speelt, gaat over een zoon die het contact met z'n ouders verbroken heeft, maar waar de moeder toch weer contact mee wil hebben, omdat het niet goed gaat met z'n vader. Deze zaak speelt geen al te grote rol in het boek, dat verder wel spannend is. Het boek kent een paar verrassende ontknopingen en de zaak met de Zwarte Weduwe kent een paar onverwachte verrassingen.


ISBN 9789081282659 Paperback 223 pagina's ED Vermeulen Books december 2011

© Renate, 1 februari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven