Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altBij het vallen van de nacht
Elizabeth Haynes

Genevieve kan haar geluk niet op nu ze eindelijk op een woonboot woont. Ze heeft een grote aak gekocht en een jaar uitgetrokken om het op te knappen. Ze is een handige tante en neemt de meeste klussen voor eigen rekening.

Ook al lijkt er geen eind aan de lijst met nog uit te voeren karweien te komen, Genevieve vindt het de hoogste tijd voor een housewarming. Ze nodigt haar nieuwe buren uit en ook oud-collega’s uit Londen. Het feestje wordt een twijfelachtig succes. Genevieve en haar chique vrienden uit Londen zijn uit elkaar gegroeid. Spijtig. Genevieve heeft erg uitgekeken naar de komst van vriendin Caddy. Ook zij is een oud-collega maar dan niet van de baan die Genevieve overdag uitoefende. Caddy is niet gekomen en dat stemt Genevieve verdrietig.

De volgende ochtend wordt Genevieve vroeg wakker van een vreemd geluid. Alsof er iets tegen de zijkant van de boot bonkt. Wanneer ze gaat kijken ontdekt ze dat er iets groots in het water ligt. Ze zet het op een gillen wanneer ze ontdekt wat het is. Er drijft een dode vrouw in het water. Het is Caddy, die duidelijk vermoord is. Genevieve beseft dat ook zij in groot gevaar verkeert, haar verleden haalt haar in.

Het kopen van een woonboot was een lang gekoesterde droom. Genevieve heeft jarenlang heel hard gewerkt om aan het geld te komen. Haar hectische kantoorbaan putte haar uit, ze hoopte er zo snel mogelijk mee te kunnen stoppen. Toen kreeg ze de kans om als paaldanseres in een nachtclub te gaan werken. Genevieve hield van dansen en kon van haar hobby haar beroep maken. Het geld stroomde binnen maar ze raakte ook meer en meer verstrikt in de louche zaakjes van de nachtclubeigenaar. Een escalatie was nabij. In ruil voor een wederdienst kreeg Genevieve de mogelijkheid versneld een woonboot te kopen en haar banen op te zeggen. Ze nam het aanbod aan. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Schrijfster Elizabeth Haynes heeft een heel pakkende manier van schrijven. Haar debuut Waarheen je ook vlucht vind ik weergaloos. Dit tweede boek is minder spannend dan het eerste maar evenaart wel de kwaliteit. Hoofdpersoon Genevieve komt naïef over wat niet past bij haar verantwoordelijke baan overdag. Haar domme, ondoordachte gedrag heeft echter niets te maken met intelligentie maar alles met geld. Geld is haar drijfveer en hiervoor zet ze haar principes overboord. Ze houdt zich voor de gek en praat haar gedrag goed. Zo maakt ze zichzelf steeds wijs dat ze dol is op dansen en dat het zo gezond voor haar is. Het gegeven dat ze in haar ondergoed als lustobject voor mannen fungeert en regelmatig een lapdance uitvoert, bant ze uit haar gedachten. Struisvogelpolitiek. Het heden en verleden worden in het boek afgewisseld totdat ze elkaar treffen. De informatie wordt gedoseerd vrijgegeven en lokt uit tot naarstig verder lezen.

Bij het vallen van de nacht is spannend en meeslepend. De boodschap is duidelijk: Laat je niet met schimmige figuren in! Snel geld is fout geld.

ISBN 9789023473978 | paperback |384 pagina's| Cargo | oktober 2012
Vertaald door Paul Witte

© Annemarie, 14 november 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Recensies

Boven