Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De historicus
Elizabeth Kostova

 

Wat een geweldig goed boek is De historicus. Het is fascinerend en spannend. Ik heb nooit geweten dat Dracula een echte prins is geweest vroeger. Ondanks dat het over Dracula gaat, is geen vampieren verhaal.
Op een avond vindt een jonge vrouw in haar vaders werkkamer een boek. Dit boek is leeg op alleen in het midden een afbeelding van een draak. Ze vraag aan haar vader wat het betekent. Vanaf dat moment vertelt haar vader het verhaal van zijn zoektocht naar Dracula. Hoe hij haar moeder op die zoektocht ontmoet en weer verliest. De zoektocht gaat van Turkije naar Roemenië en tenslotte naar Bulgarije. Het wordt langzaam duidelijk dat Dracula nog leeft. En nog steeds gruweldaden verricht.

Elizabeth Kostova woonde als kind een tijdje met haar ouders in Slovenië. In die periode brachten ze een bezoek aan Amsterdam waar haar vader haar volksverhalen uit de Balkan begon te vertellen. Uit dat bezoek en die verhalen putte ze de inspiratie voor deze roman. Als student reisde Kostova naar Bulgarije om onderzoek te doen naar orale tradities. Die invloed, het vertellen van verhalen, vind je terug in haar boek

 

ISBN 9045850621 Ingenaaid, 711 pagina's Verschenen: april 2005 Mouria
Oorspronkelijke titel: The Historian Vertaler: Titia Ram

© Bianca

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven