Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Rendez-vous

 

Vanmorgen stond dezer schrijfster in de krant, ze heeft met haar ega een boek geschreven, in navolging van Nicci French. Of ik dat boek ga lezen? Ik heb geen goede ervaringen met "Rendez-vous".


Het is het verhaal van een jong gezin dat een huis koopt in Frankrijk. Het is oud en vervallen, het vereist een opknapbeurt die maandenlang zal duren.
Manlief stort zich helemaal in dat avontuur, en verliest vrouw en kinderen enigszins uit het oog. De kinderen passen zich na een moeilijke tijd aan, maar de vrouw, Simone, krijgt teveel op haar dak: ze moeten tijdelijk een caravan gaan wonen, en ze haat caravans; zij is natuurlijk degene die de kinderen moet opvangen; zij is ook degene die de werklui te vriend moet houden, en dat betekent: goed koken voor ze, maar ook tegen haar natuur in open staan voor dagelijkse contacten met de mannen. Na een tijdje hoort ze dat al deze mannen iets op hun kerfstok hebben; ook Peter, hun leider. Haar grootste probleem is evenwel dat ze de eerste de beste dag al als een baksteen valt voor Michel, een mooie, jonge man, die op zijn beurt verliefd wordt op Simone.
Natuurlijk gaan ze verder dan verstandig is, en natuurlijk levert dat allerlei gedraai en bedrog op. Peter, de leider van de werklui, betrapt hen, en dan is Leiden helemaal in last...


Klinkt dit als een spannend verhaal? Dan heb ik er meer van gemaakt dan het is. Het kabbelt maar door, het zit vol banaliteiten en oppervlakkig gebabbel. In het eerste hoofdstuk bevindt Simone zich in de cel. De reden daarvan wordt pas na diverse intermezzo's duidelijk, maar ook hierdoor wordt het verhaal niet spannend. Op het laatst, als je het niet meer verwacht, komt er zowaar een beetje vaart in, maar een aanrader, of een aanleiding om snel dat nieuwe boek te lezen? Nee.


Paperback | 334 Pagina's | Anthos Literaire Thrillers | 2006 ISBN: 9041410252

© Marjo, oktober 2006

Reageren? Klik hier!


Recensies

Boven