Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De strijd om de machtDe strijd om de macht
Eva Burgers

Ik heb nog nooit een Baantjer gelezen maar kan me zo voorstellen dat Kaya Crime de vrouwelijke tegenhanger is.


Voor me ligt het eerste deel van wat een complete serie moet worden onder de titel Kaya Crime.
De protagonist is Kaya Elysee. Zij is als rechercheur werkzaam op een politiebureau in Amsterdam, waar ze ook woont. Zij is in haar werk al snel gekoppeld aan Chris, eveneens een jonge rechercheur. Hun samenwerking is prima. Chris wil misschien wel meer, ook buiten het werk, maar voorlopig gaat Kaya nergens op in. Thomas met wie ze net nog een relatie had, draait nog om haar heen.


Zoals ik nu een kleine introductie geef, zo doet de schrijfster Eva Burgers dat niet! Zij valt met de deur in huis, de eerste zin is al verbonden met het onderzoek waar Kaya bij betrokken is. Het is een loverboy-onderzoek, waarbij Michael Danten de oofdverdachte is. Op het moment dat het net zich om hem sluit en er een aanhouding gepland is, pakt Danten zijn biezen, met de meisjes, en valt er niets meer in te rekenen. Er moet een lek zijn!
Als de verdenking zodanig op Kaya valt dat ze zelfs op non-actief wordt gesteld, is ze verbijsterd. Chris gelooft het evenmin, maar zijn contact met Kaya is wat minder, nu ze gevallen is voor de knappe Daniël. Gelukkig verliest hij haar niet  uit het oog...

Ieder deel in deze serie is een afgerond geheel. Alleen het persoonlijke tintje, dat loopt van het ene verhaal in het andere over. Dat Chris Kaya in de gaten zal houden is wel duidelijk, ook hij is verteller, in een duidelijk ander lettertype.
Er zijn geen ingewikkelde verhaallijnen en intriges, en voor de gevorderde lezer is het ook niet moeilijk te raden wie de dader is.
Een nuchtere Hollandse krimi, goed voor een paar uurtjes leesplezier.


Eva Burgers (1969) heeft als journalist bij verschillende kranten gewerkt, maar ook als redactiemedewerker bij een
uitgeverij. Zij begon met het schrijven van boeken in 2008, debuteerde in 2011 met het jeugdboek Hij is van mij, het eerste
deel uit de serie Spotlights. Intussen is het derde deel al uitgekomen, en nu schrijft ze ook nog boeken in deze serie KAYA crime.

ISBN 9789020609813 |paperback |160 pagina's |Uitgeverij Kluitman|februari 2015

© Marjo, 5 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven