Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De perfecte engelDe perfecte engel
Eva Nagelkerke


Als haar relatie fout gelopen is, moet Lisa  werk zoeken. Ze is nu alleen met haar dochtertje, en heeft wel plannen voor na de zomer, maar wat moet ze in de tussentijd? Er moet wel brood op de plank.


Door haar haast heeft ze niet veel keuze. Een baan waar ze ook kost en inwoning heeft, zou het beste zijn. Dus solliciteert ze als inwonende nanny op een boerderij. Haar pupil is de enige dochter, Bo, vijf jaar oud. Komt goed uit, haar eigen dochter, Ariël is maar iets ouder. En mag dus ook komen.
Ze wordt aangenomen, en ontdekt al snel dat haar werkgeefster erg bezorgd is over haar dochter. Te bezorgd misschien wel. Bo is lang niet zo levenslustig als Ariël. Maar ze mag dan ook niet veel.
En waarom heeft het kind van die akelige nachtmerries?


‘Ze kijken naar me, elke nacht.’


Gebroken nachten, al die zorgen, het is zwaar voor Lisa. Toch kan ze het wel opbrengen want ze weet: hoewel Noëlle graag wil dat ze minstens vijf jaar blijft, dat ze van plan is om na de zomer te vertrekken. Ze heeft al geregeld dat ze dan een opleiding gaat doen in Zwolle, waar ze ook gaat wonen.


Een bijkomend probleem is haar ex, die eist dat ze een co-ouderschap aangaat. Hij heeft het samen met zijn nieuwe vriendin al helemaal uitgedokterd: ze gaan dan als ouders om en om in het huis wonen waar Ariël kan blijven. En dat is in Amsterdam!
Dat gaat dus echt niet gebeuren, zegt Lisa! Maar of ze het kan maken naar Zwolle te gaan? Hij is wel de vader van Ariël.
Dan vindt ze dreigbriefjes en krijgt akelige appjes. Iemand wil dat ze weggaat!


‘Ga weg. Laatste waarschuwing. Wie niet horen wil moet maar voelen.’


Maar omdat ze zich zorgen maakt om Bo durft ze dat niet te doen. Wat als Bo’s leven echt in gevaar is? Want wat betekenen die grafjes die ze heeft gevonden achter in de tuin, met de beeldjes van engeltjes er op?
Er zijn extra verwikkelingen: Noëlle blijkt zwanger blijkt te zijn, en is daar niet onverdeeld blij mee. En Lisa vindt vreemde brieven die duiden op een ruzie tussen Noëlle en Fred, de kunstenares die niet ver van de boerderij woont. Maar zij en Noëlle zijn ogenschijnlijk elkaars beste vriendinnen!

Het verhaal wordt door verschillende personages verteld. Vooral door Lisa, maar ook Sander, Noëlles echtgenoot, en Bo komen aan het woord. En er zijn de cursieve stukken tekst, van de dader. Maar natuurlijk weten we niet wie dat is.
Al heb je vermoedens, Eva Nagelkerke weet je tot op het eind in spanning te houden: het zit namelijk iedere keer toch weer anders dan je dacht!


Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke, ook bekend onder de naam Eva Monté.
Met De Perfecte Engel schreven zij een waardige opvolger van hun debuut Stille Wateren.


ISBN 9789402707182 | paperback | 304 pagina's | Uitgeverij Harper Collins |april 2021

© Marjo, 20 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven