Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Bericht uit ParijsBericht uit Parijs
Guillaume Musso


Op het vliegveld JFK in New York komen twee onbekenden elkaar in het restaurant tegen. Allebei zijn ze met heel andere dingen bezig en letten niet goed op. Als ze aan hetzelfde tafeltje willen gaan zitten, komen ze met elkaar in botsing.


’Wat een domme trut, dacht Jonathan woedend toen hij moeizaam weer overeind kwam.
‘Kunt u niet uitkijken waar u loopt?’ schreeuwde hij.
Wat een hufter, dacht Madeline nijdig terwijl ze probeerde haar kalmte te bewaren.
‘Aha! En het is ook nog eens mijn fout? Draai de zaken niet om, beste vriend!’ riep ze naar hem voordat ze op de grond haar telefoon, haar tas en haar sleutels bij elkaar graaide.’


Maar het is niet haar eigen telefoon die ze meeneemt. Het is die van Jonathan. Laten ze nu toevallig hetzelfde model smartphone hebben!
Dat heeft grote gevolgen! Madeline is bloemist in Parijs, en komt er pas thuis achter dat ze niet haar eigen telefoon in haar tas heeft zitten. Jonathan runt een eethuis in San Francisco. Beiden zijn erg onthand nu ze niet gebeld kunnen worden voor orders dan wel reserveringen. Maar erger nog, en dat geldt vooral voor Madeline: zij heeft belangrijke en veelal geheime informatie op haar telefoon opgeslagen.


Madeline doet wel een poging de telefoon op te sturen maar de post staakt, en als de ex van Jonathan haar, eigenlijk hem dus, belt, kan ze de verleiding niet weerstaan. Ze gaat op onderzoek uit wie die man eigenlijk is. Ze weet niet dat hij aan de andere kant van de oceaan hetzelfde doet en tot een schokkende ontdekking komt.
Het leek zo simpel: gewoon de apparaatjes weer terugwisselen en ze zouden elkaar nooit verder hebben leren kennen. Maar het avontuur dat zich ontwikkelt doordat ze iets in hun verleden gemeen blijken te hebben, is zeer verrassend. Aanvankelijk lijkt het helemaal niet op een thriller, maar je vergist je. Het wordt erg spannend.


De toevalligheden, de onvolkomenheden in de vorm van tikfouten en dingen die niet kunnen  (Jonathan geeft iemand een kaartje met zijn  telefoonnummer. Maar dat nummer bellen brengt je bij de verkeerde persoon want de telefoons zijn nog steeds niet terugverwisseld. Lijkt toch sterk dat hij een nieuw kaartje heeft!) en het ondoordachte gedrag van de hoofdpersonen, je neemt het allemaal voor lief, omdat het tegelijk fascinerend is, en gewoon zo lekker leest.
Voor in de vakantiekoffer, om dan lekker te genieten van een verhaal zonder pretenties: prima boek!


ISBN 9789400502215   | paperback | 272 pagina's |Bruna | juli 2013
Vertaald uit het Frans door W. van der Zande

© Marjo, 17 juli  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven