Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altVlucht uit New York
Guillaume Musso


Had vader Sebastian Larabee zijn vijftienjarige dochter dan maar niet moeten controleren? Het is heel begrijpelijk dat hij wil weten waar zij mee bezig is, en meestal vindt hij niets bijzonders bij zijn wekelijkse inspectie. Maar deze keer treft hij een strip met pillen aan. Zijn dochter al met jongens aan het rommelen? Dàt vindt hij niet goed. En hij confronteert haar er mee.
Woest is Camille, en zij stormt het huis uit.
Dat heeft hij niet goed aangepakt, weet hij, misschien dan toch maar contact op nemen met zijn ex Nikki? Een vrouwen-onder-elkaar gesprekje? Hij zit daar nog over na te denken als Nikki hèm belt. Hun zoon Jeremy is verdwenen!


Dan ontdekken we dat Camille en Jeremy een tweeling is, dat zij elkaar en de ouder bij wie ze niet wonen nauwelijks kennen, maar het is wel typisch dat ze alle twee verdwenen zijn. Jeremy is trouwens al langer weg. Nikki heeft in tegendeel tot haar ex altijd een voorkeur gehad voor een vrije opvoeding en Jeremy bleef wel vaker weg, dus ze was niet meteen ongerust. Als Sebastian naar haar toe komt en er op staat de kamer van zijn zoon te onderzoeken, protesteert ze wel, maar het is maar goed dat ze haar ex niet tegen kan houden. Dat Jeremy pokert, dat wist ze wel, maar dat hij cocaïne gebruikt!?
Nikki’s nieuwe vriend is politieman, en wordt ingeschakeld. Dat vindt Sebastian niet prettig, er moet kost wat kost voorkomen worden dat zijn zoon een strafblad krijgt. En als Nikki dan nog een filmpje ontvangt waarop ze zien hoe hun zoon ontvoerd wordt, besluiten ze al snel zelf op onderzoek uit te gaan.
Kibbelend en bekvechtend - ze zijn niet voor niets uit elkaar! - weten de twee ex-echtelieden toch menig spoor te vinden en te volgen. Dat voert hen naar Parijs. Maar dat er daar al een hotel voor hen geboekt is, en dat er voor een etentje gereserveerd is, verbaast hen zeer.
Intussen gaat het niet zo best met het onderzoek en zit de Parijse politie achter hen aan. Ook Camille die ze naar haar opa en oma hadden gestuurd, blijkt daar niet te zijn.


Guillaume Musso staat bekend om zijn feelgoodboeken, die vaak een combinatie zijn van thriller en roman. Dat is deze dus ook. Het persoonlijke leven van zijn personages raakt danig vermengd met het politiegedeelte. Als bijvoorbeeld de Amerikaanse politieman een kans ziet om de ex van zijn vriendin uit de weg te werken, deinst hij er niet voor terug om het onderzoek te beïnvloeden. Ook al zegt Nikki dat ze niet van plan is à la Dan Brown door Parijs te zwerven, ze doen het wèl. Van de ene plek naar de andere, raadsels oplossend en achternagezeten door de politie.
Een voorspelbaar verhaal, denkt de lezer. Maar dan hebben we Musso toch een beetje onderschat, want hij weet er een heel bijzondere wending aan te geven.
En de onwaarschijnlijkheid vergeven we hem ook, want het is een heerlijk verhaal, spannend en romantisch. Een Musso dus.


ISBN  9789400504721  |paperback| 288 pagina's |Uitgeverij Bruna|juli 2014
Vertaald uit het Frans door W. van der Sande

© Marjo, 28 juli 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven