Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dansen met de duivel
Gard Sveen


Dit boek is het vervolg op 'De hitte van de hel'. Het is aan te raden om dat boek dus eerst te lezen, hoewel er in het voorwoord van dit boek een samenvatting staat van de voorganger.


In dit boek Dansen met de duivel is te lezen dat Tommy Bergmann een brief krijgt met een zin uit een gedicht van de dichter Gustaf Fröding  wiens portretfoto in de bibliotheek van Jon-Olav Farberg hangt. (Dit is de foto die op de Wikipedia pagina staat.)
Jon-Olav Farberg moet dood en verbrand zijn, maar daar de identiteit van het lichaam moeilijk vast te stellen is, gelooft Tommy Bergmann dat Jon-Olav Farberg nog leeft.
De dertienjarige Amanda wordt ook nog steeds vermist en Tommy vermoedt dat zij eveneens nog in leven is. De politie beschouwt de zaak met de dood van Elisabeth Thorstensen en Jon-Olav Farberg als afgesloten en Tommy Bergmann mag zich er niet meer mee bezig houden. Susanne Bech woont inmiddels samen met officier van justitie Svein Finneland en zij kan hem dus niet helpen.


Het spoor leidt naar de Skoptsky sekte die niet meer zou bestaan. In Litouwen is het lichaam gevonden van een vrouw en er is een klopjacht gaande op de sekte, die in verband wordt gebracht met deze vondst.


Tommy Bergmann meldt zich ziek en vertrekt naar Litouwen, waar hij z'n speurtocht voortzet. Suzanne vindt in een hotel in de hoerenbuurt in Oslo een cassette, waarop de vermiste Amanda te horen is. Op de spiegel in de badkamer staat met lippenstift de tekst 'Ze zal hem verlossen'.


Het boek is weer heel spannend en de oplossing komt als een verrassing. Helaas wordt deze oplossing een beetje bedorven door een stukje psychologie van de koude grond.


ISBN 978 94 005 0920 7 | Paperback | 237 pagina’s | A.W. Bruna | januari 2018
vertaald door Kim Snoeijing en Carla Joustra

© Renate 28 oktober 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven