Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

MoordzomerMoordzomer
Gerard Nanne


Het boek begint op een terras waar Jurriaan Boelen en Matthijs van Hout elkaar ontmoeten. Jurriaan nodigt Matthijs uit om bij hem en z’n moeder een Indische rijsttafel te nuttigen. Deze uitnodiging neemt Matthijs aan en hij belt z’n zus, om te zeggen dat hij niet bij haar zal komen eten.


In het volgende hoofdstuk wacht rechercheur Paula van Es op haar nieuwe vriendin José. Haar relatie met Marit is een half jaar geleden verbroken en deze nieuwe relatie met een 17 jaar jongere aantrekkelijke vrouw maakt haar een beetje bang om weer teleurgesteld te worden. José blijkt in de loop van het verhaal vrij veel invloed op Paula te hebben. Zo verft ze haar haar en laat ze op een gegeven moment een tatoeage van een zeepaardje in haar nek zetten.
Inspecteur Jillian Blom en Paula van Es houden zich bezig met een serie gewelddadige overvallen in de omgeving van Hoorn en krijgen ook nog een vermissing op hun bord. Twee weken geleden is een zekere Matthijs verdwenen en tien dagen geleden heeft z’n zus Simone de Waard daarvan aangifte gedaan, maar er is nog weinig aan gedaan.


Jurriaan Boelen is zelf een beetje in de war, omdat hij z’n nieuwe vriend Matthijs na hun eerste ontmoeting niet meer te pakken kan krijgen. Hij had het gevoel dat er een klik was en nu worden z’n telefoontjes niet beantwoord. Een gesprek van de politie met de ouders van Matthijs levert vooral een vervelend gevoel op. Matthijs lijkt een beetje door z’n ouders verstoten te zijn, omdat hij homoseksueel is. Met name z’n vader laat z’n afkeer hiervan blijken.


En dan worden er lichaamsdelen gevonden in een afvalcontainer op een bouwplaats. Het blijkt het lichaam van Matthijs te zijn en uiteindelijk wordt Jurriaan Boelen van de moord beschuldigd. De zaak lijkt hiermee afgedaan te zijn, want de aanwijzingen zijn vrij sterk en Jilian en Paula kunnen zich weer volledig op de overvallen concentreren. Op een gegeven moment wordt een getuige aangereden en even later verbreekt José de relatie met Paula. Aangezien José nogal nieuwsgierig was naar het werk van Paula, rijst bij haar de verdenking dat José hier meer mee te maken heeft.


Oud-inspecteur Frank Benders, die Jurriaan Boelen kent, gelooft niet in zijn schuld en gaat zelf op onderzoek uit. Hij ontdekt iets, dat het verhaal van Jurriaan bevestigt en Jurriaan wordt op vrije voeten gesteld.


Het boek heeft een verrassende ontknoping. Qua sfeer doet het een en ander een beetje denken aan de boeken die A. Lourens-Koop (Jackie Lourens) in de jaren 70, 80 en 90 schreef. https://nl.wikipedia.org/wiki/Jackie_Lourens Er is niet al te veel aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen, maar het zijn wel mensen van vlees en bloed.


ISBN 978 80 8660 193 6 | Paperback | 223 pagina’s | Ellessy Crime | 2012

© Renate 24 mei 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven