Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dan sterft zeDan sterft ze
Gregg Hurwitz


Patrick Davis is betrokken bij een filmproductie waar hij het script voor heeft geschreven. Na jaren ploeteren lijkt hij nu door te gaan breken als scriptschrijver. Keith Conner, een wereldberoemde acteur, speelt de hoofdrol dus alles wijst erop dat deze film een kaskraker gaat worden. Dan beginnen dingen verkeerd te gaan. Keith Connor gedraagt zich als een zelfingenomen kwal en het botert niet tussen hem en Patrick. Wanneer Keith struikelt en zijn gezicht verwondt zegt hij dat Patrick hem heeft geslagen. Patrick wordt ontslagen en krijgt bovendien een vette claim aan zijn broek. Het gehavende gezicht van Keith moet immers eerst herstellen voordat het filmen hervat kan worden en uitstel kost de maatschappij vele dollars.  Dollars die nu verhaalt gaan worden op Patrick.Thuis loopt het ook niet lekker en zijn huwelijk dreigt te gaan sneuvelen. Zijn vrouw Ariana is tijdens zijn afwezigheid vreemdgegaan. En ook nog uitgerekend met zijn kwal van een buurman. Het zit Patrick niet mee.


Op weer een uitzichtloze ochtend gaat Patrick naar buiten om de ochtendkrant te pakken. In de dichtgevouwen krant vindt hij een dvd. Wanneer hij de dvd afspeelt ziet hij tot zijn verbazing dat hij zelf het onderwerp is. Iemand heeft van buitenaf zijn badkamer gefilmd terwijl hij zich daar bevond. Er volgen nog twee dvd’s en de mysterieuze filmer wordt steeds brutaler. Dit is echter nog maar het begin. Er komen e-mailberichten met opdrachten. Patricks nieuwsgierigheid neemt de overhand en hij voert de instructies uit. Hij komt erachter dat hij andere mensen helpt en het tij lijkt ook voor hem te keren. Hij negeert de alarmbelletjes in zijn hoofd en de bezorgdheid van Ariana. Want waarom moet hij de opdrachten uitvoeren? Hij fungeert nu als tussenpersoon in situaties waarin helemaal geen derde nodig is. Patrick wordt gebruikt als speelbal. Hij had moeten stoppen toen het nog kon. Dat beseft hij zich pas op het moment dat hij over het lijk van Keith Conner gebogen staat. Met het moordwapen in zijn hand.


Dit boek is spannend tot de laatste bladzijde. In een razendsnel tempo voltrekt het verhaal zich en de lezer zal zich geen moment vervelen. Regelmatig zat ik met ingehouden adem te lezen. Wie op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats is kan tot de ideale zondebok gemaakt worden. Patrick Davis heeft deze pech. Ook gaat het boek over de kracht van het huwelijk. Patrick en Ariana moeten noodgedwongen samenwerken om de situatie het hoofd te bieden. En dat middenin een huwelijkscrisis. Is dit het definitieve einde van hun relatie of juist niet?


Gregg Hurwitz heeft er een fan bij. Wat heb ik genoten van deze spannende thriller. De filmrechten van het boek zijn al verkocht dus ik sla de popcorn vast in!


ISBN 9789022997543 paperback 344 pagina’s  |A.W. Bruna Uitgevers | augustus 2011
Vertaald door Jan Smit

© Annemarie, 12 augustus 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven