Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDan sterft ze
Gregg Hurwitz


Het verhaal lijkt te spelen in de filmwereld, de hoofdfiguur, Patrick Davis, is scenarioschrijver. Tenminste: hij wil dat graag en heeft eindelijk succes gehad met een verhaal. Maar op de filmset liep alles mis, wegens bonje met de hoofdrolspeler wordt hij er uit gezet. En dan niet alleen: hij krijgt een proces  aan zijn broek omdat hij de man geslagen zou hebben, die nu eerst moet herstellen voor hij weer kan spelen. Dat het allemaal anders is gegaan, geloof alleen de directe omgeving van Patrick. Toch botert het ook niet meer met zijn vrouw Ariana. Ze gelooft hem wel, maar blijkbaar beviel haar zijn houding tijdens de periode van het succes niet zo. Zij is vreemd gegaan, en dat weegt bij hen allebei zwaar.
Patrick zit diep in de problemen, en vindt alleen zijn werk nog een beetje afleiding: les geven aan beginnende scenarioschrijvers. Het kan nog erger: hij vindt diverse dvd’s, waarop hij zelf gefilmd blijkt: iemand bedreigt hem, en geeft opdrachten. Heel vreemd is het als blijkt dat die opdrachten goede daden zijn! Maar toch wringt er iets, en als Ariana bedreigd wordt, komt het verhaal in een stroomversnelling. Als er een keerpunt wordt bereikt, moet Patrick voor zijn bestaan vechten.
Heeft het te maken met de benadeelde acteur?


Ondanks dat het me van alle kanten aangeraden werd, had ik toch heel sterk de neiging om het boek niet uit te lezen. Dat filmwereldje staat me niet aan (al die verwijzingen naar bestaande films, daar heb ik niets mee), en het leek helemaal niet zo spannende plot als men aangaf. Maar ik moest nog even volhouden werd gezegd.
En dan, rond pagina 70 werd ook ik gegrepen en kon ik het boek niet meer wegleggen. Tot in de kleinste uurtjes stortte ik me met Patrick mee in duizelingwekkende situaties, en vroeg ik me af wat er in vredesnaam achter kon zitten.
Hoe jammer blijkt dan dat die ontknoping te vergezocht is. Toen er eenmaal enige uitleg volgde had ik opnieuw de neiging om het maar weg te leggen. Maar goed, ik was nu al zover. En las ik niet het volgende:


‘Vanavond zal alles je duidelijk worden.’
Stel dat ik nee zeg?
‘Dan zul je het nooit weten.’


Dat gold voor Patrick, en ook wel een beetje voor mij. Maar de trage inzet en de ingewikkelde ongeloofwaardige ontknoping, jammer dus. Maar: ik vond Sally wel een leuk typetje…


ISBN 9789022997543 | paperback |344 pagina’s  | A.W. Bruna Uitgevers | augustus 2011
Vertaald door Jan Smit

© Marjo, 8 januari 2012 

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven