Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De misdaadschrijverDe misdaadschrijver
Gregg Hurwitz


Je wordt wakker uit en bevindt je in een nachtmerrie. Des te erger als je zelf voor je werk ook zulke verhalen verzint!  
Dit overkomt Andrew Danner, een succesvolle thrillerschrijver. Hij blijkt niet alleen geopereerd te zijn aan een hersentumor, hij is ook ogenschijnlijk degene die zijn ex-vriendin heeft vermoord. Hij werd immers, bebloed en met het mes in zijn handen aangetroffen bij haar lijk. Drew kan zich er niets van herinneren, niet van een moord, maar ook niet hoe hij daar verzeild raakte. De officier van justitie gelooft niets van die amnesie, maar hij wordt toch vrijgesproken.

Wat is er gebeurd in die nacht? Heeft hij tijdens een aanval veroorzaakt door de tumor, misschien toch zijn ex vermoord? Natuurlijk gaat hij zelf op zoek naar de werkelijke moordenaar, met hulp van mensen die eerder zijn vragen beantwoorden als hij een bepaalde plot aan het uitwerken was. Als er opnieuw een vrouw vermoord wordt, en de politie hem er van verdenkt, neemt de spanning toe. 

Drew schrijft zijn verhaal op, het lijkt een vermenging van een verhaal in een verhaal met het eigenlijke misdaadverhaal.  ‘Glijdt hij als hoofdpersoon in zijn eigen moordverhaal’ stelt een recensie. Verwarrend zou je denken, maar dat is het niet. Toch niet zoals Gregg Hurwitz het misschien bedoeld heeft. Drew had net zo goed een ander beroep kunnen hebben, al  heeft het natuurlijk wel linken met de plot. Wat in ieder geval wel goed is zijn de dialogen in het boek. Als Drew gesprekken voert met een jong crimineeltje, of met een van diens leidsters, komen die heel geloofwaardig over, terwijl de situaties niet altijd even makkelijk zijn.
Meeslepend en boeiend verhaal. O ja, en spannend ook nog!


ISBN 9789022993514   | paperback |262 pagina's | Bruna | april 2008
Vertaald uit het Engels door Jan Smit

© Marjo, 23 mei  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven