Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altTot op het bot
Griselda Molemans

Journaliste Fay Pizarro krijgt een jaarcontract aangeboden bij de krant The Times-Picayune in New Orleans. Ze zegt haar familie en vrienden gedag en verlaat haar woonplaats Los Angeles om zich in een nieuw avontuur te storten.

Fay is nog maar net aan haar nieuwe baan begonnen wanneer een vrouw met de naam Deborah Lapierre de redactie bezoekt om haar collega Jermaine te spreken. Jermaine is echter afwezig en Fay neemt voor hem waar. Deborah vertelt Fay dat haar vader is overleden en dat ze niet gelooft dat hij een natuurlijke dood is gestorven. Er zijn volgens haar meer mensen en zelfs huisdieren onder verdachte omstandigheden gestorven. Ook zijn er mysterieuze tekens op diverse huizen aangebracht. Deborah heeft dit allemaal ook aan Jermaine verteld maar hij heeft nog steeds geen contact met haar opgenomen. Fay bespreekt de situatie met Jermaine en hij ziet geen brood in het verhaal. Hij heeft navraag gedaan bij de patholoog en deze heeft hem verteld dat er bij de autopsies van de mensen die Deborah noemde niets is gevonden dat wijst op een onnatuurlijke dood.  Hij belooft Fay om contact met Deborah op te nemen en haar dit te vertellen.

De jaarlijkse Halloween-special komt er aan en Fay is druk met een artikel over voodoo waarvoor ze een voodoo-priesteres interviewt. New Orleans en voodoo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jermaine is druk met een heel andere zaak. Hij heeft een bron die hem zeer interessante informatie verschaft over gesjoemel met geld door een gemeenteraadslid. Om wie het gaat weet hij nog niet maar hoe meer hij de gegevens uitpluist, hoe duidelijker het wordt dat een hooggeplaatst figuur zich bezighoudt met een grootschalige fraude. Jermaine popelt om het schandaal te publiceren.

Het verhaal van Deborah heeft Fay niet losgelaten en ze is op een aantal eigenaardigheden gestuit. Ze besluit het verder uit te gaan zoeken en Jermaine vindt dat prima. Het gesnuffel van Fay en Jermaine wordt door duistere figuren opgemerkt en deze zijn daar niet van gediend. Voodoo-praktijken worden ingezet om de twee journalisten een halt toe te roepen.

Tot op het bot speelt zich af in het kleurrijke New Orleans. Aanvankelijk wordt de stad zo gepassioneerd en uitgebreid beschreven dat ik even dacht een toeristengids te lezen. Al snel merkte ik echter dat de levendige schets van de stad ten goede komt aan de sfeerbeleving van het verhaal. Met het thriller-gehalte zit het ook wel goed en naar het einde toe wordt het verhaal behoorlijk griezelig en spannend. De verhaallijn is goed uitgedacht en heeft door het voodoo-aspect iets mystieks.

De Nederlandse Griselde Molemans is journaliste en ze laat zich in dit boek kritisch uit over de hulpverlening rondom de ramp met de orkaan Katrina. Ook de wederopbouw wordt onder de loep genomen en dan met name welke belangen daarbij voorop worden gesteld. Meer over deze prettige thriller lees je HIER.

ISBN 9789049953034 | Paperback |  271 pagina’s| Mistral | mei 2012

© Annemarie, 11 juni 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven