Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altBotsing
Ingrid Oonincx


In dit boek lezen we over twee vrouwen en een man, zonder enig idee te hebben wat ze met elkaar te maken hebben. Ook is er nog een onbekende, degene die iets in zijn schild voert. Zijn stukjes staan cursief, en we weten als lezer niet wie het is.


Een van de vrouwen is Lisa, directeur van een luchtvaartmaatschappij. Zij houdt van haar drukke baan, in het besef dat ze te weinig tijd heeft voor haar drie jonge kinderen. Haar man heeft ook een baan waarvoor hij vaak op pad moet en dus is er een inwonende huishoudster. Deze Jasja is een Poolse en als het verhaal begint, is zij thuis bij haar zieke moeder. Lisa moet naarstig op zoek naar een vervanger, hetgeen niet meevalt.
Anna is de tweede vrouw, zij is jonger, en succesvol architecte. Voorlopig werkt ze nog als ondergeschikte bij Frank op zijn bureau, maar ze droomt van een eigen architectenbureau. Ze heeft geen vaste relatie, en gaat vaak onenightstands aan. De echtgenoot van haar zus vindt ze ook erg aantrekkelijk.
De man in het verhaal is Ewoud. Zijn vrouw is bij hem weg en ontzegt hem contact met hun dochter. Hij heeft zijn leven niet op orde. Om de een of andere reden moet hij weg uit Nederland, maar hij wil zijn dochter niet in de steek laten. Dreigtelefoontjes maken hem zenuwachtig.


De onbekende doet zijn best om gevoelige zenuwen bloot te leggen:
Anna krijgt geen telefoontjes, maar zij krijgt te maken met een dode vogel en een dode hond en weet dat iemand haar kwaad wil doen. Is het vanwege die ene gebeurtenis uit haar jeugd?
Lisa zoon Harald, die Asperger heeft, komt op een dag niet thuis. Hij heeft het over een nieuwe vriend, die ook bij hem op de kamer is, maar Lisa vindt niemand.
Als er dan in alle drie de levens een witte bestelbus opduikt, wordt de situatie voor ieder van hen precair.  Als deze drie elkaar kennen, hoe zit dat dan? Wie is de bestuurder van die bestelbus?
En wat wil degene die op de achtergrond blijft van deze mensen?


Het verhaal wordt wisselend vanuit de drie hoofdpersonen verteld, waardoor de spanning stijgt.
De plot lijkt nogal onwaarschijnlijk, maar in een epiloog vertelt Ingrid Oonincx dat ze het verhaal gebaseerd heeft op een ware gebeurtenis. Zo zie je maar: de waarheid kun je in een verzonnen verhaal niet overtreffen!
Een spannend verhaal over schuld, wraak en vergeving.


ISBN  9789044332803 | paperback |304 pagina's | Uitgeverij The House of Crime |oktober 2011

© Marjo, 14 februari  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven