Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDe twaalfde van nooit
James Patterson

De twaalfde van nooit is een nieuw deel in de serie The women’s murder club. In deze serie staan vier vriendinnen centraal wiens werkgebieden elkaar overlappen. Lindsay Boxer is een politievrouw. Ze werkt op de afdeling moordzaken. Cindy Thomas is journalist, Yuki Castellano werkt als hulpofficier van justitie en Claire Washburn is forensisch patholoog. De vrouwen wonen en werken in San Francisco.

Lindsay Boxer is hoogzwanger van haar eerste kindje en de bevalling dient zich nogal onverwacht aan. Tijdens een hevig storm waarbij de stroom is uitgevallen laat haar ongeboren kind overtuigend merken dat het tijd is om ter wereld te komen. Op haar 911-telefoontje wordt gereageerd door de hulptroepen die het dichts bij haar in de buurt zijn: de brandweer. En zo gebeurt het dat Lindsay haar dochter Julie thuis en te midden van stoere brandweermannen ter wereld brengt.

Wanneer er een moord is gepleegd, besluit Lindsay weer aan het werk te gaan. De bekende modeontwerpster Faye Farmer is vermoord. Faye had een relatie met de beroemde football-speler Jeffrey Kennedy. Cindy Thomas vermeldt in een krantenartikel dat Jeffrey geen moordverdachte is. Claire Washburn zal de autopsie voor haar rekening nemen. Wanneer ze met haar team klaar staat om het lichaam van Faye te onderzoeken, wordt er een schokkende ontdekking gedaan. Het lichaam van Faye is verdwenen! De hevig ontstelde Claire wordt geschorst.

Ondertussen heeft Yuki Castellano haar handen vol aan een belangrijke rechtszaak. Een man heeft zijn echtgenote vermoord en delen van haar lichaam over acht vuilniszakken verdeeld. Zijn dochtertje is spoorloos verdwenen en Yuki is ervan overtuigd dat hij ook haar heeft gedood. Yuki heeft overtuigend bewijs in handen en indrukwekkende getuigen opgetrommeld. De tegenpartij heeft echter de gehaaide advocaat John Kinsela ingeschakeld en hij heeft een aantal – onaangename – verassingen voor Yuki in petto.

Bij de politie meldt zich een professor. Hij zegt gedroomd te hebben over een moord en vermoedt dat het om een voorspellende droom gaat. Wanneer zijn droom vervolgens tot in de kleinste details uitkomt, is de man razend enthousiast. Is professor Judd helderziend? Lindsay heeft moeite zich op haar werk te concentreren. De kleine Julie blijft maar huilen en heeft steeds hoge koorts. Gaat alles wel goed met het vier weken oude baby’tje?

In de twaalfde van nooit gebeurt veel. Korte hoofdstukken wisselen elkaar razendsnel af en er komen veel personages in het boek voor. Zo is ook nog een griezelige psychopaat die na twee jaar uit coma ontwaakt en uitsluitend met Lindsay wil spreken. Journaliste Cindy heeft serieuze relatieproblemen die wel eens te maken kunnen hebben met een sympathieke stagiaire. Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven beschreven. Alleen de belevenissen van Lindsay worden in de ik-vorm neergezet, de andere personages komen in de hij-vorm aan bod. De gebeurtenissen lopen als in een caleidoscoop in elkaar over maar verwarrend wordt het nooit. Het verhaal blijft helder en boeiend. Het is spannend en aangrijpend maar tegelijkertijd ademt het boek gezelligheid uit. Met dit boek trakteer je jezelf op quality-time. Een heerlijk lekker-lezen-boek.

ISBN  9789023478690| paperback | 336 pagina's| Cargo | augustus 2013
Vertaald door Waldemar Noë

© Annemarie, 24 augustus 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven