Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altHoneymoon
James Patterson


FBI-agent John O’Hara maakt een zware tijd door. Het verdriet om zijn vrouw Susan, die twee jaar geleden om het leven kwam, is nog vers. De woede ook. John is woedend op de dronken advocaat die de auto waarin zijn vrouw zat ramde. Nu de advocaat zijn gevangenisstraf bijna heeft uitgezeten maakt Johns baas zich grote zorgen om hem. Zal John zich weten te beheersen of zal hij wraak nemen? John moet in therapie en hij weet dat hij mee moet werken. Als dokter Kline hem niet gezond verklaart, wordt zijn schorsing vast en zeker omgezet in een ontslag.

Ook al is hij geschorst, John krijgt geen tijd om zich te vervelen. Frank Walsh, de baas van John, is goede vrienden met de steenrijke Warner Breslow. Ethan Breslow, de zoon van Warner, is tijdens zijn huwelijksreis op de Turks- en Caicoseilanden samen met zijn kersverse vrouw om het leven gebracht. Iemand heeft de pasgehuwden opgesloten in hun sauna. Warner Breslow heeft geen vertrouwen in de plaatselijke politie en wil dat John een eigen onderzoek instelt. Omdat zijn baas groen licht geeft gaat John akkoord. Het forse bedrag dat Warner hem in het vooruitzicht stelt laat hem ook niet onberoerd.

Wanneer John een verband ontdekt tussen de moord op de Breslows en een ander pasgetrouwd stel, rijst het vermoeden dat er een seriemoordenaar actief is. De dader slaat tijdens de huwelijksreis toe. Wie heeft het op gelukkige paren voorzien? En nog belangrijker: op welke tortelduifjes heeft de moordenaar het nog meer gemunt?

Ook speciaal agent Sarah Brubaker heeft haar handen vol aan een lastige zaak. Net als John zit ze achter een seriemoordenaar aan. Deze moordenaar slaat verspreid over het hele land toe. De slachtoffers hebben slechts één ding met elkaar gemeen: ze heten allemaal John O’Hara. Ook de rouwende FBI-agent is een van de beoogde slachtoffers. Zullen zijn twee zoontjes nu ook hun vader verliezen?

James Patterson heeft Honeymoon samen met Howard Roughan geschreven. De samenwerking tussen de twee auteurs heeft inmiddels al vier boeken opgeleverd. Honeymoon is een spannend verhaal met een leuke dynamiek tussen de hoofdpersonen. Het verhaal bevat spanning en actie maar ook emotie. De voor James Patterson kenmerkende korte hoofdstukken en de vele verhaalwendingen resulteren in een vlot verhaal dat soepel leest.

De hoofdpersonen in het boek zijn sympathiek. John is een goede vader voor zijn twee zoons en probeert het verlies van hun moeder zo goed mogelijk te compenseren. Toch zal John aan zichzelf moeten werken want zolang de woede op de advocaat overheerst, kan hij niet rouwen om Susan. De stoere Sarah snakt stiekem naar een leuke vriend. Keer op keer lopen haar relaties spaak omdat haar baan een intimiderende uitwerking heeft op de mannen in haar leven.

Er gebeurt veel in dit wervelende verhaal en een aantal gebeurtenissen zijn heftig. Toch is Honeymoon allesbehalve een zwaar verhaal. Luchtige passages en grappige voorvallen doorbreken de spanning. Ondanks de seriemoordenaars, de vele kogels die afgevuurd worden en de levensgevaarlijke situaties waarin de hoofdpersonen zich  regelmatig bevinden, is Honeymoon heerlijk ontspannend leesvoer. De boeken van James Patterson blijven me boeien.

ISBN 9789023485407 | paperback | 320 pagina's | Cargo | oktober 2013
Vertaald door Dennis Keesmaat

© Annemarie, 30 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven