Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

height=De snijkamer
Jilliane Hoffman

Talbot Alastair Lunders is een aantrekkelijke man van goede afkomst. Vrouwen zijn dol op hem maar ze kunnen maar beter uit zijn buurt blijven. Talbot Lunders wordt verdacht van een gruwelijk misdrijf. Hij zou studente Holly Skole hebben verkracht, verminkt en vermoord. Assistent-procureur Diana DeBianchi probeert hem achter de tralies te krijgen.

Talbot heeft peperdure advocaten ingehuurd en het zal niet eenvoudig worden om de vermeende moordenaar veroordeeld te krijgen. Zullen de rechter en de juryleden het bewijs wel overtuigend genoeg vinden? Diana werkt voor deze zaak samen met Manny Alvarez die rechercheur bij moordzaken is. De samenwerking verloopt stroef, de nonchalante Manny en de nauwgezette Diana zijn elkaars tegenpolen.

Talbot heeft een goede band met zijn moeder. Je zou hem een moederskindje kunnen noemen. Zijn rijke, onsympathieke moeder komt met een videofilm op de proppen. Ze beweert dat ze het als bijlage in een aan haar gerichte e-mail aantrof. Het filmpje is kort maar schokkend. Een onbekende vrouw wordt gemarteld. De doodsangst in de ogen van de vrouw overtuigt Manny en Diana ervan dat het filmpje echt is. Het is overduidelijk dat de vrouw de brute mishandeling niet heeft overleefd.

De marteling van de onbekende vrouw vertoont sterke overeenkomsten met de dood van Holly Skole. Heeft Talbot ook de onbekende vrouw van het leven beroofd? Volgens zijn moeder is dat niet het geval. Haar zoon is onschuldig en heeft helemaal niemand verkracht of vermoord. De man op het filmpje heeft geen opvallende moedervlek en haar zoon heeft dat wel. Bovendien heeft zoonlief een waterdicht alibi voor de datum en het tijdstip die op het filmpje staan. Diana en Manny vinden de situatie verdacht. Het komt wel heel goed uit dat “mammie” op precies het juiste moment met het filmpje op de proppen komt.

De dame op het filmpje wordt geïdentificeerd als Gabriella Vechio. Ze is een aantal jaren geleden dood aangetroffen. Haar dood vertoont duidelijke overeenkomsten met de dood van Holly Skole. Maar Talbot kan Gabriella niet vermoord hebben. Is hij dan wel de moordenaar van Holly? Het filmpje heeft echter onbedoeld meer informatie prijsgegeven. Diana en Manny vermoeden dat meerdere mensen betrokken zijn geweest bij de moord op Gabriella. En dan herinnert Manny zich de wanhopige uitspraak van de ter dood veroordeelde verkrachter Bantling. Bantling beweerde een paar jaar geleden dat hij lid was van een snuffclub. Waren de beweringen van Bantling toch meer dan slechts een halfslachtige poging om strafvermindering te krijgen? Kan er werkelijk een groep mensen bestaan die samen achter de dood van Holly en Gabriella zitten? Zijn er nog meer slachtoffers? Bantling zit nog altijd in de dodencel maar hij blijkt niet meer zo loslippig te zijn. Hij geeft zijn informatie niet zomaar prijs. 

Het rechtssysteem beschermt onschuldigen tegen een onterechte gevangenisstraf maar de vele regels maken het voor misdadigers ook mogelijk de dans te ontspringen. Diana DeBianchi zal alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat Talbot Lunders zijn welverdiende straf krijgt. Ze is overtuigd van zijn schuld. Een ander personage in dit boek is C.J. Townsend. Lezers die al meer boeken van Jilliane Hoffman hebben gelezen, kennen haar al. Na een aantal heftige gebeurtenissen is C.J. op de vlucht geslagen. Ze lijdt aan PTSS en probeert een nieuw leven op te bouwen maar de angst is als een ongewenste passagier met haar meegereisd. De reden van haar angst is Bantling. Gelukkig zit hij voorgoed in de gevangenis. Hij komt nooit meer vrij.

Auteur Jilliane Hoffman heeft als officier van justitie in Miami gewerkt. Ook heeft ze de FBI bijgestaan. Hoffman weet waar ze over schrijft. In dit boek wordt niets en niemand ontzien en wordt ook het falen van het rechtssysteem in kaart gebracht. Bij het afhandelen van een moordzaak zijn veel mensen betrokken en er komen dan ook behoorlijk wat personages in het boek voor. Soms is dat wat verwarrend. Wie is ook alweer wie? De snijkamer is een spannende rechtbankthriller met elementen van een psychologische thriller. Het einde is erg spannend. Vergeet niet uit te ademen!

ISBN 9789026128844 | paperback | 363 pagina's | De Fontein | juli 2014
Vertaald door Willemien Werkman

© Annemarie, 10 augustus 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven