Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De ringDe ring
Jorge Molist

 

De ondertitel is 'de erfenis van de laatste tempelier'. Het gaat dus over de orde der tempeliers, in de jaren van de kruistochten. Hun geschiedenis wordt vrij uitgebreid uit de doeken gedaan. Maar dat is tussen de spannende avonturen van hoofdpersoon Cristina Wilson door. Zij erft in het heden een ring, die een bijzondere gave heeft. Je kan het ook een onhebbelijkheid noemen. Het heeft namelijk psychometrische eigenschappen en veroorzaakt erg realistische dromen bij de drager.
Het is behalve een truc om de lezer informatie te geven ook een manier om de spanning op te bouwen: want wat moet Cristina met die dromen?


Behalve de ring krijgt ze ook een brief: ze wordt uitgenodigd om naar de testamentaire lezing van haar reeds lang overleden peetoom te komen luisteren. In Barcelona. Ze woont in New York, en dat is niet voor niets: toen ze een jaar of veertien was besloot haar moeder dat het voor Cristina beter was om niet in Barcelona te blijven. Ze zijn zelfs nooit teruggegaan voor een vakantie.
Maar nu is Cristina vastbesloten om te gaan: voor het testament van haar geliefde oom, en om haar jeugdvrienden, Luis en Oriol, weer te ontmoeten. Ze wil haar pas verworden verloofde Mike er niet bij hebben. Heeft ze misschien toch nog hoop in verband met de oude liefde tussen haar en Oriol??
En wat zal de zoektocht die haar oom voor hen drie-en in petto heeft hen brengen?


Het is een spannend boek, tot je bijna aan het einde bent. Helaas moet er dan zoveel informatie gegeven worden, vindt Molist, dat de spanning uit het boek gehaald wordt, en je het niet leuk meer vindt. Het verhaal van de tempeliers is wel interessant, maar de verdeling is niet goed. Er sommige dingen zijn wel erg toevallig... maar vooruit dat mag de pret niet drukken. Dat doet de opbouw tenslotte al.


ISBN 978 90 417 61903 Paperback 350 pagina's Uitgeverij Sirene Zilverpockets 2007

© Marjo, juni 2007

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven