Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Beste TommieBeste Tommie,
Julia Heaberlin


Tommie McCloud is opgegroeid op een ranch, met haar zusje Sadie. Er was ook een oudere broer, maar die is jong overleden. Hun moeder zit in een verzorgingshuis, dementerend, en kent haar eigen kinderen niet meer. Hun vader is net overleden en Tommie heeft besloten op de ranch te gaan wonen, en haar vaders zaken over te nemen, al is ze eigenlijk een succesvol kinderpsychologe, en moet ze er een baan waar ze zich in thuis voelt, voor opgeven.
Ze zou moeten rouwen, en aan de slag gaan, maar een brief heeft haar leven compleet overhoop gegooid. De brief komt van ene Rosalina Marchetti, die beweert dat Tommie haar lang geleden ontvoerde dochter is. Rosalina, getrouwd met een maffioso, die nu in de gevangenis zit,  vraagt Tommie naar haar toe te komen.


Een andere brief rakelt de twijfel pas goed op: de belastingdienst deelt haar mee dat ze al jaren een verkeerd sofinummer heeft, namelijk van een meisje dat in Chicago geboren is, begint ze heel hard te twijfelen: zijn haar ouders niet haar ouders? Is ze de dochter van die maffiabaas? Ze kan het niet geloven, haar ouders zouden haar ontvoerd hebben? Ze zou het afdoen als flauwekul als er niet die vreemde opvoeding was geweest: waarom hadden ze leren omgaan met wapens? Waarom kleedde haar moeder haar en Sadie als jongetjes? Waarom hadden ze een schuilplek in de kledingkast? Waarom leerde hun opa hen om een auto nooit de verlaten aan de passagierskant? Er is geen andere mogelijkheid: ze moet op onderzoek uit.


Al snel kruist ene Jack Smith haar pad. Hij beweert dat hij als journalist het verhaal van Anthony Marchetti wil schrijven. Is Jack wel te vertrouwen? En wie zijn die bodyguardtypes die hem en haar achtervolgen en zelfs bedreigen? Waar is ze in verzeild geraakt?
Soms lijkt de persoon Tommie wel heel erg toegerust voor een avontuur als dit,  maar waarom zij is zoals ze is, wordt terdege verklaard. Tommie staat haar mannetje wel, en ze heeft goede vrienden, waarvan Hudson de steun en toeverlaat blijkt te zijn die ze ooit afwees – ze was sterk genoeg! – maar die ze nu hard nodig heeft.
De kronkels uit het verleden zijn zomaar niet ontward. Het levert een spannend, mysterieus verhaal op, waarbij de lezer herhaaldelijk op het verkeerde been wordt gezet.


Het is vlot geschreven, de spanningsboog wordt goed vastgehouden en behalve de romantische noot maakt een magisch tintje het geheel  helemaal af. Een heerlijk boek om lekker in weg te duiken.

ISBN 9789049954055 | Paperback |352 pagina's| Mistral | mei 2013
Vertaald uit het Engels door Anne Jongeling

© Marjo, 28 juli  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven