Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altBeste Tommie,
Julia Heaberlin

In vijf dagen tijd heeft Tommie McCloud de brief al tweeënveertig keer gelezen. Een wildvreemde vrouw schrijft haar dat haar dochter Adriana Marchetti op 15 juli 1981 is ontvoerd. Ze was destijds nog maar een jaar oud. Volgens de briefschrijfster is zij, Tommie, in werkelijkheid de ontvoerde Adriana.

Tommie probeert hardnekkig om de brief als klinkklare onzin af te doen maar een andere brief bemoeilijkt dit. De tweede brief is afkomstig van de belastingdienst die haar een nieuw sofinummer toestuurt. Volgens hun administratie gebruikte ze al haar hele leven een verkeerd nummer en kwamen de eerste drie cijfers van het oude sofinummer niet overeen met de plaats waar ze geboren is.

Een akelig gevoel van onheil neemt bezit van Tommie. Haar vader is nog maar net overleden dus ze kan de brief niet aan hem voorleggen. Haar moeder leeft nog wel maar is dement. Ook zij kan haar vragen niet beantwoorden. De briefschrijfster heet Rosalina Marchetti. Als ze daadwerkelijk Tommies moeder is dan kan haar echtgenoot, de beruchte maffiabaas Anthony Marchetti, wel eens haar vader zijn. Anthony zit een gevangenisstraf uit omdat hij een gezin op gruwelijke wijze heeft afgeslacht. Rosalina kan haar moeder niet zijn. Anthony kan al helemaal haar vader niet zijn. Ze kan niet het kind zijn van zulke mensen. Toch?

Is haar hele leven een leugen? Zijn haar dierbare zus en nichtje wel echt familie van haar? Tommie is altijd dol op haar ouders geweest en kan zich niet voorstellen dat ze haar voorgelogen hebben. Haar  zus Sadie is sceptischer en heeft wel eens het een en ander opgevangen. De komst van journalist Jack Smith maakt het er niet makkelijker op. Wat moet hij van haar? En wie zijn de mannen die hem in een parkeergarage zo bruut aangevallen hebben?

Tijdens Tommies zoektocht naar de waarheid raakt ze betrokken bij raadselachtige praktijken. Waarom houdt de FBI haar in de gaten? Wie zijn de maffiosi die haar bedreigen? Tommie wil verder met haar leven en het familiebedrijf overnemen maar het raadsel over haar afkomst blijft lonken. Jack Smith duikt telkens weer op en gedraagt zich steeds eigenaardiger. Gelukkig wordt Tommie bijgestaan door haar oude jeugdliefde Hudson. Tegelijkertijd maakt zijn hulp de situatie alleen nog maar moeilijker.

Beste Tommie, is een uitgebreid en goed uitgekiend verhaal. De familieband staat centraal. Tommie heeft zich altijd geliefd en veilig gewaand te midden van haar familie en ze heeft blind op haar ouders vertrouwd. Nu is het vertrouwen geschaad en weet ze niet langer wat haar werkelijke afkomst is. Een ander thema is trauma. Hoeveel impact heeft een traumatische gebeurtenis op iemands leven? Is het mogelijk om een ingrijpende ervaring los te laten of sleep je het voor altijd met je mee?

Naarmate het verhaal vordert wordt het steeds ingewikkelder. Wat is er toch aan de hand? Valt er nog enige logica in het geheel te ontdekken? Maar dan begint alles langzaam op zijn plaats te vallen. Sommige dingen vermoedde ik al, andere verhaalwendingen verrasten me. Beste Tommie, speelt zich af in Texas en is een spannende thriller vol zinderende hitte, slechteriken, sterke mannen en stoere vrouwen.

ISBN 9789049954055 | paperback |352 pagina's| Mistral | mei 2013
Vertaald door Anne Jongeling

© Annemarie, 20 juni 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven