Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ZackZack
Deel 1 van de Hercules-reeks
Kallentoft & Lutteman

Sukayana Prikon heeft al tien keer naar het nummer van Mi Mi gebeld maar niemand neemt op. Ze baalt enorm dat ze haar telefoon had uitgezet omdat ze door de vele oproepen van opdringerige mannen de slaap maar niet kon vatten. Terwijl Sukayana vredig sliep, stuurde Mi Mi haar een sms-bericht met de tekst “HELP US HE KILL ALL”. Tegen de tijd dat Sukayana de noodoproep las, waren er uren verstreken. Waarom neemt Mi Mi niet op?

Terwijl Sukayana zich naar het huis van Mi Mi en haar medebewoonsters haast, maakt een onheilspellend gevoel zich van haar meester. Het gevoel wordt sterker als ze muziek uit de flat hoort komen. De zuinige vrouwen zetten de muziek altijd uit als ze niet thuis zijn. Sukayana wil niet naar binnen, ruikt een vreemde geur maar loopt uiteindelijk toch de woonkamer in. Wat ze ziet doet haar op de vlucht slaan.

Niet veel later is het druk in de flat van Mi Mi en haar flatgenoten. Na een anoniem telefoontje naar het alarmnummer trof de politie vier dode vrouwen aan. Ze hebben een Aziatisch uiterlijk en zijn op brute wijze afgeslacht. Inspecteur Zack Henry en zijn collega Deniz Atkin kunnen het tafereel dat ze aanschouwen nauwelijks bevatten. De lichamen zijn aan flarden geschoten, overal is bloed. Wie heeft deze vrouwen op zo’n beestachtige wijze vermoord en waarom?

Op de mobiele telefoon die één van de dode vrouwen vasthield treft de politie het telefoonnummer van Sukayana Prikon aan. Ze blijkt de eigenaresse van massagesalon Sawatdii te zijn. Waren de dode vrouwen werkzaam in een Thaise massagesalon? De grote hoeveelheid vaginale gel en condooms die de politie in hun flat aantreft, doet vermoeden dat er ook nevenactiviteiten werden uitgevoerd. Zack en Deniz besluiten Sukayana met een bezoekje te vereren.

Sukayana is niet blij met het onaangekondigde bezoek van de politie en slaat op de vlucht. De al wat oudere vrouw blijkt verbazend kwiek te zijn maar uiteindelijk zit ze dan toch tegenover Zack en Deniz. Sukayana zwijgt vooral maar bevestigt wel dat de vermoorde vrouwen voor haar werkten en uit Thailand afkomstig waren. Ook geeft ze de naam van het wervingsbureau dat haar van personeel voorziet. Deze laatste onthulling biedt een nieuw spoor. Het wervingsbureau behoort toe aan een gevreesde motorbende. Zit de georganiseerde misdaad achter de dood van de vier vrouwen?

Zack Henry is nog maar zevenentwintig en wordt gezien als het wonderkind van de Speciale Eenheid. Toch is het juist Zack die de grip op zijn leven aan het verliezen is. Hij bezoekt illegale dansfeesten en gebruikt drugs. Cocaïne vooral. Zacks beste vriend Abdula begeeft zich in criminele kringen en zijn vriendin Mera is veeleisend en dominant. Zack heeft een zware jeugd achter de rug. Zijn moeder werd tijdens het uitvoeren van haar werk bij de politie vermoord en zijn vader was jarenlang chronisch ziek voor ook hij stierf. Zack denkt vooral vaak aan zijn moeder. Toen zij nog leefde, was het leven goed. Toch? Welke herinneringen knagen zo vervelend aan het randje van zijn bewustzijn?

Zack en zijn collega’s bijten zich in de nieuwe moordzaak vast. Wie heeft de vier vrouwen vermoord? Was het een racist, een vrouwenhater of kwamen de masseuses via mensenhandel aan hun nieuwe baantjes? Al snel wordt duidelijk dat alle mogelijk betrokkenen zo min mogelijk meewerken. En dan wordt er een vrouw uit een voertuig gegooid. De plek waar eens haar benen zaten is veranderd in een bloederige massa. Het is Sukayana. Ze leeft nog maar is levensgevaarlijk gewond en buiten bewustzijn. Wie of wat heeft haar benen afgerukt?

Zack is het eerste deel van een nieuwe misdaadserie van de bekende thrillerschrijver Mons Kallentoft en journalist en schrijver Markus Lutteman. Wat een geslaagde samenwerking! De razend spannende thriller Zack biedt een verhaal vol verrassende verhaalwendingen en ijzingwekkende onthullingen. De personages in het boek zijn interessant en divers. Zack valt op tussen zijn rechtschapen collega’s. Zal hij door de mand vallen? Wat zal er gebeuren als zijn drugsgebruik aan het licht komt? Zack balanceert tussen goed en fout. Naar welke kant zal de wijzer uiteindelijk doorslaan? De auteurs van dit boek houden van bloederige omschrijvingen wat dit verhaal ongeschikt maakt voor mensen met een zwakke maag. Wie ervan houdt om weken met een boek te doen, kan ook maar beter een ander boek kopen want deze weergaloze thriller leg je niet meer weg!


ISBN 9789401603577 | Paperback | 384 pagina's| Xander uitgevers | februari 2015
Vertaald door Neeltje Wiersma

© Annemarie, 26 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven