Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

OngenadigOngenadig
Karin Hazendonk


Op het moment dat bijna-dertiger Anouk tijdens een personeelsfeest nader kennis maakt met Sven Bogerd denkt ze dat het leven haar toelacht. De man is knap en maakt werk van haar, het kan niet anders dan dat ze het volmaakte geluk heeft gevonden. Al snel trekt ze bij hem in, in zijn grote huis in Kijkduin.


Anouks tweelingzus Miranda heeft haar het laatste zetje gegeven, want eigenlijk twijfelde ze zelf nog. Was het niet te snel? Maar het duurt niet lang of ze is al helemaal gewend aan het lekkere leventje aan het strand. Zij en Sven gaan vaak op stap, ze genieten van het leven. Natuurlijk zijn er dingen waarbij het verschil tussen de twee duidelijk wordt, maar dat hoort er bij toch?
Het ergste vindt Anouk wel dat Sven dol blijkt te zijn op horrorfilms. Zij kan daar niet eens naar kijken zonder misselijk te worden! Maar het huis is groot genoeg en het strand vlakbij.

Sven van zijn kant had er een beetje spijt van dat hij haar al zo snel gevraagd had om bij hem in te trekken. Hij had gehoopt dat ze samen naar die films zouden kijken en als Anouk dat net zo leuk vond als hij, dan had hij nog wel meer ideeën. Het perfectionisme van Sven en de chaotische levenswijze van Anouk botsen steeds meer. Als hij ontslag neemt en hele dagen thuis blijft, vraagt ze zich af hoe dat kan. En wat doet hij de hele dag?

Helaas komt ze daar snel genoeg achter. Zijn manier van leven en zijn dagindeling maakt haar leven tot een hel. Sven blijkt een psychopaat eerste klas en hij heeft haar volledig in zijn macht. Of ze aan hem zal kunnen ontsnappen?


Karin Hazendonk laat alle personages aan het woord, Anouk en Sven het meest. Daarnaast een oude vlam van Sven, en Miranda, die als ze niets meer verneemt van haar zus, contact opneemt met Evert Kok van de Haarlemse politie.
Door deze afwisseling ontvouwt het volledige verhaal zich langzaam en met toenemende spanning en worden ook de achtergronden en beweegredenen duidelijk.
Er zijn onverwachte wendingen, maar het is vooral het verhaal van Anouk dat de lezer in zijn greep houdt. Haar situatie staat lang open voor veranderingen, waar andere slachtoffers het minder treffen. 


Het bijzondere aan deze thriller is dat het verhaal halverwege het boek eigenlijk gedaan zou kunnen zijn. Maar je weet als lezer dat er nog heel wat moet komen. Maar wat dan? Als je eenmaal weet welke kant het op gaat wordt het alleen nog maar spannender.
Dit is een thriller die je niet graag weg legt. Je wil alleen maar doorlezen, weten hoe het afloopt!

Karin Hazendonk (Utrecht, 1961) heeft zowel talent voor cijfers als voor letters. Ze werkt als boekhouder en schrijft daarnaast vooral spannende boeken, waarmee ze intussen haar naam wel gevestigd heeft. Er vloeien superspannende thrillers uit haar pen.


ISBN 9789491875878 | Paperback| 330 pagina's | Uitgeverij LetterRijn | oktober 2019

© Marjo, 13 november 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven