Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altStille zonde
Karin Slaughter

Stille zonde begint met een knal. Letterlijk. De knal is afkomstig uit een shotgun die vastgehouden wordt door een woeste crimineel. Hij wordt bijgestaan door een al even lugubere metgezel. De misdadigers bevinden zich onuitgenodigd in het huis van politieagenten Lena en Jared. Jared wordt geraakt en Lena duikt als een leeuw op hun aanvallers. Ze doodt de eerste met een hamer en nummer twee staat op het punt eenzelfde behandeling te ondergaan. Dan wordt Lena tegengehouden. Een derde onbekende bevindt zich in het huis. Lena herkent hem onmiddellijk. Het is Will Trent, agent bij het Georgia Bureau of Investigation.

Op het moment van de aanval op Lena en Jared is Will werkzaam als undercoveragent. Hij probeert te ontdekken wie de grote baas achter een drugsnetwerk is. Hij en zijn collega’s hebben verhalen gehoord over ene Big Whitey. Deze man zou de drugshandel in diverse steden onder handen hebben genomen waarna de handel floreerde. Bestaat deze man echt? En zo ja: waarom lukt het dan niet om zijn identiteit te achterhalen? Will heeft een relatie met Sara Linton, de stiefmoeder van Jared.

Na de schietpartij is Jared zwaargewond en wordt hij in allerijl naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is kritiek. Sara spoedt zich naar het ziekenhuis. Ze is woedend op Lena. Lena is volgens Sara iemand die het ongeluk aantrekt. Ze acht Lena verantwoordelijk voor de dood van diens vroegere politiepartner Jeffrey. Jeffrey was Sara’s grote liefde. Lena heeft hem de dood ingejaagd en nu doet ze hetzelfde met Jeffrey’s zoon Jared. Sara kan Lena niet luchten of zien en ze voelt dan ook geen sprankje medelijden voor het ineengedoken vogeltje dat ze in de stoel naast het ziekenhuisbed van Jared aantreft. Jareds moeder is ook gearriveerd en ook zij bejegent Lena allesbehalve vriendelijk. Later zullen de twee vrouwen enigszins ontdooien. Ze ontdekken dat Lena zwanger was maar kort voor de aanslag een miskraam heeft gekregen.

Lena heeft aan niemand verteld dat ze Will heeft gezien en hij is haar daar dankbaar voor. Het valt Will zwaar om zijn undercoveractiviteiten voor Sara te verzwijgen. Hij werkt nota bene in het ziekenhuis waar Jared verblijft. Zijn alter ego Bud is klusjesman zodat Will in kaart kan brengen wie er toegang heeft tot de medicijnen in de ziekenhuisapotheek. Is zijn nieuwe “vriend” Tony soms een pillendief? De sukkelige Tony is in ieder geval niet het brein achter de drugshandel maar kan hij Will misschien dichter bij de grote baas brengen?

Bestaat Big Whitey? Wie pleegden een aanslag op het leven van Jared en Lena en waarom? Heeft het te maken met de inval die Lena en haar team een paar dagen eerder in een drugspand deden? Is er sprake van georganiseerde misdaad en corruptie of zijn de geruchten niets meer dan kletspraatjes? Karin Slaughter weet de spanning er goed in te houden door het verhaal vanuit verschillende perspectieven en niet chronologisch te vertellen. Wat is er precies gebeurd tijdens de inval? Hoe belandde Will tijdens de aanslag in het huis van Lena en Jared?

Vergeet tijdens het lezen van Stille zonde niet om adem te blijven halen! De spanning loopt keer op keer torenhoog op en zoals altijd is Karin Slaughter niet vies van een beetje bloed. Ze is meedogenloos voor haar hoofdpersonen en ontziet ze in niets. Zo krijgt het toch al gehavende lijf van Will heel wat te verduren, kan de bikkelharde Lena haar miskraam niet verwerken en zit Sara vol opgekropte woede. De liefde tussen Will en Sara komt bovendien onder grote druk te staan. Dit alles wordt in razendsnel tempo afgewisseld met de ene heftige ontwikkeling na de andere.

Over haar boek Gevallen schreef ik dat de vaart er af en toe uit was maar met Stille zonde heeft Karin Slaughter de smaak weer helemaal te pakken. Dit is een onvervalste Slaughter. Bloederige taferelen en politieactiviteiten worden afgewisseld met rauwe liefdesmomenten en emotionele hoogte- en dieptepunten. Zoals altijd schrijft Karin Slaughter niet voor mensen met een zwakke maag!

ISBN 9789023479796 | paperback |432 pagina's| Cargo | mei 2013
Vertaald door Ineke Lenting

© Annemarie, 13 juni 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven