Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zoenoffer
Karin Slaughter

Een echt vakantieboek, of zoals nu, een boek voor als het te warm is om iets anders te doen..
Het begin is intrigerend: een dertienjarig meisje staat met een getrokken pistool tegenover een jongen van 16, en dreigt hem dood te schieten "om er voor te zorgen dat hij ophoudt" . Als commissaris van politie Jeffrey Toliver tussen beide wil komen, ook met getrokken pistool, zegt ze, dat als hij haar niet doodschiet, zij de jongen zal vermoorden, en dan zichzelf. Jeffrey zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.


Wat bezielt dat meisje? Het onderzoek naar de achtergrond van dit hele gebeuren vormt de rest van het boek. De ex van Jeffrey, Sara Linton, is kinderarts en kende het meisje Jenny. Zij doet ook de autopsie, en ontdekt vreselijke dingen. Is er sprake van misbruik? Zo ja, door wie?
Alles blijkt veel ingewikkelder dan aanvankelijk lijkt, en er zijn mensen bij betrokken van wie je het nooit verwachten zou. (nou ja, van die ene zie je het uit de verte al aankomen, beetje stereotiep)
Tijdens hun onderzoek proberen Sara en Jeffrey uit of ze misschien toch bij elkaar horen, ondanks de scheiding van twee jaar geleden. Ook is er inspecteur Lena Adams, net opnieuw aan het werk nadat ze slachtoffer is geweest van een kidnapper en verkrachter. Ze is een goed agent, zegt Jeffrey, maar ze laat zich ook erg leiden door haar niet verwerkte trauma, waardoor ze fouten maakt.


Er is geloof ik niet één personage dat geen traumatische ervaringen heeft gehad. Is er die wel, dan krijgen ze hun portie in dit boek..Allemaal een beetje veel van het goede, maar vooruit, het is een thriller, het moet een pageturner zijn. Ondanks die kleine ergernissen is het dat wel. Toch: als ik had geweten wat het thema is, dan had ik het boek waarschijnlijk niet gelezen. Ik zal het niet verklappen, je ontdekt pas wat er allemaal speelt als je al een flink end op weg bent.


ISBN 9023413377 Ingenaaid, 432 pagina's Verschenen: mei 2004 Cargo

© Marjo, juni 2005

Lees de reacties op het Leestafelforum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven