Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De krokodilvogel
Deel 1 uit de serie Bureau Kopenhagen
Katrine Engberg


Als de oude Greger ’s morgens om half 7 de vuilniszak naar beneden wil brengen, ziet hij op de eerste etage de achterdeur op een kier staan, terwijl er licht brandt. Met de punt van z’n pantoffel duwt hij de deur verder open, maar hij bedenkt zich en besluit de deur dicht te trekken, omdat hij niet gezien wil worden als een oude viezerik. In het huis wonen namelijk 2 jonge vrouwen. Als hij zich voorover buigt om het handvat beet te pakken, onderschat hij de afstand en hij verliest z’n evenwicht. Hij lijkt op een paar schoenen terecht te zijn gekomen, maar er blijken benen aan vast te zitten. Even later ziet hij overal bloed.


Rechercheurs Jeppe Kørner en Annette Werner worden er bij geroepen. De oude man, die het lichaam heeft gevonden, is naar het ziekenhuis gebracht, maar er is nog een bewoonster in het pand, een zekere Esther de Laurenti, die verhoord moet worden.


Esther de Laurenti is een gepensioneerde docente literatuurwetenschappen, die de neiging heeft om te veel rode wijn te drinken en die het plan heeft opgevat om een thriller te schrijven. Ze is de eigenares van het pand waarin de moord is gepleegd. Het slachtoffer is een van de 2 studentes die de woning op de eerste etage delen. Vreemd genoeg lijkt de moord op de moord die Esther de Laurenti in de thriller die ze aan het schrijven is, beschreven wordt. Dat maakt haar misschien een beetje verdacht, hoewel het moeilijk voor te stellen is dat een oudere vrouw een jonge studente vermoord en verminkt.


Esther de Laurenti geeft nog wel eens etentjes voor bevriende kunstenaars en schrijvers en ze zit met een aantal andere schrijvers in een soort schrijfgroep, waarbij men via internet manuscripten uitwisselt en becommentarieerd. De verdachte zou zich dus ook in die kring kunnen bevinden. De verdenking valt op Kristoffer, een vriend van Esther, die haar zangles geeft. Hij is componist en werkt in een theater en komt wat eigenaardig over. Bovendien heeft hij iets gehad met het slachtoffer. Maar dan wordt zijn lichaam op een lamp in het theater waar hij werkt, gevonden en het gaat er op lijken dat iemand indirect Esther de Laurenti wil treffen.


Het is een spannend boek geworden, dat beslist naar meer smaakt.


ISBN | Paperback | 388 pagina’s | A.W. Bruna Uitgevers | februari 2019
vertaald door Corry van Bree

© Renate, 2 juli 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

- Een krokodilvogel is een vogeltje dat etensresten uit de bek van een krokodil wegpikt en dat dus een symbiotische relatie met de krokodil heeft. Zoals de poetsvis een soort schoonheidsspecialist voor vissen is, is de krokodil een soort mondhygiënist voor krokodillen. -

Recensies

Boven