Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Verbroken in schemer
Kim ten Tusscher

Verbroken in schemer is het tweede deel van de Lilith-trilogie. In het eerste deel – Gebonden in duister – ontvluchtte Lilith haar meester Kasimirh. Ze trok naar het land Merzia waar ze opgenomen werd in het paleis van koning Yvar. Aan het eind van het eerste deel viel Lilith wederom in handen van Kasimirh.

Deel twee gaat direct vanaf dit punt verder. Een Servus – een wezen dat onder bevel staat van Kasimirh – voert Lilith terug naar haar voormalige onderkomen bij Kasimirh. Tijdens de tocht wordt de Servus aangevallen. Een volkje met de naam Inuuk redt Lilith uit de klauwen van dit griezelige wezen. Lilith is hier in eerste instantie niet bij mee. Ze heeft zich neergelegd bij haar lot en ze is ervan overtuigd dat ze nu orders van de Inuuk zal ontvangen. Ze is immers niet anders gewend dan het opvolgen van bevelen. Tijdens haar verblijf in Merzia voelde ze zich even vrij maar toen maakte ook Ferhdessar misbruik van haar. De Inuuk blijken echter zeer vriendelijke mensen die Lilith de ruimte gunnen haar eigen weg te kiezen.

Koning Yvar bereidt zich voor op een oorlog met Kasimirh. Hij denkt dat Lilith zich weer bij Kasimirh heeft gevoegd en beseft dat deze met haar een machtig wapen in handen heeft. Yvar besluit dan ook een bondgenoot te zoeken en vindt deze in Zuzeca. Ferhdessar is het niet met deze beslissing eens. Hij vertrouwt Zuzeca, die de wetten van de godin Margal naleeft, niet. De vriendschap tussen Ferhdessar en Yvar staan onder druk. Wanneer Yvar overweegt om op het voorstel van Zuzeca in te gaan en met diens dochter Nigesanla te trouwen, lopen de spanningen tussen de koning en de magiër steeds hoger op.

Dit deel is wederom goed en kundig geschreven maar de verhaallijn is beduidend minder interessant. Het personage Lilith komt in dit boek niet goed tot haar recht. In het vorige boek nam zij de hoofdrol voor haar rekening maar nu is zij gedegradeerd tot een bijrol. Hierdoor zijn mijn verwachtingen van dit boek niet waargemaakt. Ik wilde meer lezen over Lilith en naar mijn gevoel heb ik dat nu niet voldoende gedaan. Het boek gaat voornamelijk over koning Yvar, zijn ruzie met Ferhdessar en de op komst zijnde oorlog met Kasimirh. Er worden veel rituelen uitgevoerd. Ook Kasimihr komt ruim aan bod evenals een aantal andere personages. Het verhaal neigt te breed te worden en raakt steeds verder van de kern, Lilith, verwijderd. Hierdoor blijft het verhaal niet goed hangen. Ik merk, kort na het uitlezen van het boek, dat het verhaal me al aan het ontglippen is.

Ondanks dat de verhaallijn te wensen overlaat leest ook dit verhaal vlot en soepel weg. De trilogie zal afgesloten worden met het boek Geboren in licht.

ISBN 9789460860188| Paperback |  262 pagina’s| Uitgever Zilverspoor | 2010

© Annemarie, 28 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven