Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wat je nooit moet doenWat je nooit moet doen
Koethi Zan


Sarah en Jennifer zijn 2 hartsvriendinnen die,  na het auto-ongeluk waarbij Jennifers moeder omkomt,  lijstjes maken met “wat je nooit moet doen”: dingen die gevaarlijk zijn, situaties waar je niet in terecht moet komen.


Als ze later naar de universiteit gaan hebben ze die lijst ter herinnering op hun kamer hangen, hebben ze een account bij een taxibedrijf zodat ze altijd zeker zijn dat ze veilig thuis komen en hebben ze in hun handtassen een altijd volgeladen gsm en peperspray zitten. En toch worden ze op een avond ontvoerd. Ze komen terecht in een kelder waar nog 2 andere meisjes gevangen zitten. Jennifer wordt in een kist opgesloten terwijl Sarah en de andere meisjes aan een ketting vastliggen. Hun ontvoerder is een professor psychologie. Christine, een van de meisjes in de kelder, was zijn onderzoeksassistente.
Na een tijdje verdwijnt Jennifer uit de kelder en Sarah is weet zeker dat haar vriendin dood is. 3 jaar zitten ze opgesloten en worden lichamelijk en psychologisch gemarteld. Als Sarah op en dag probeert te ontsnappen wordt ze, samen met een lijk in een kist opgesloten. Ze is er van overtuigd dat het Jennifer is.  Door stom toeval slaagt Sarah er toch in om te ontsnappen.


Nu 10 jaar later zit de kans erin dat hun ontvoerder vervroegd vrij kan komen. Al een paar maal hebben Sarah/Caroline, Christine/Charlotte en Tracy (de enige die haar eigen naam gehouden heeft na de ontvoering) een brief van de ontvoerder gekregen. In die brief staat volgens hen niets zinnigs tot Sarah op het idee komt dat ze de brieven bestemd voor een van de andere meisjes krijgt. Ze zoekt contact met Tracy en samen komen ze erachter dat er in de brieven wel degelijk hints staan.


Sarah heeft al altijd willen weten wat er met Jennifer gebeurd is en waar haar lichaam verborgen ligt. Eerst alleen, later met Tracy, gaat ze op zoek naar de waarheid en beseft daarbij niet dat ze zich te diep in het hol van de leeuw waagt…


Het verhaal is echt spannend, je leeft echt met de meisjes mee en hoopt dat ze ontdekken wat er met Jennifer gebeurd is. Als later blijkt dat er veel meer aan de hand was en ze weer in het huis gevangen zitten komt er een bloedstollende onthulling…


Dit is het debuut van Koethi Zan. En als volgende boeken net zo spannend zijn mogen er best nog héél véél meer volgen.


ISBN 9789023485001 | paperback | 336 pagina's | Cargo | oktober 2013
Vertaald door Danielle Stensen

© Inge, 27 april 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven