Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

DuisternisDuisternis
Kortsmit & Lotz


Dat Nederlandse thrillerschrijvers absoluut niet onderdoen voor Scandinavische of Engelssprekende schrijvers moge duidelijk zijn! Simone Kortsmit en Emile Lotz bewijzen dat eens te meer met deze thriller, hun derde al weer.
Laura is de ik-verteller: zij wordt wakker in een vreemd bed en beseft dat ze met een vrijwel onbekende mee is gegaan naar zijn huis. Alex, zo heet-ie, ligt niet in bed. Als ze hem vindt, slaat de paniek toe: hij is dood. Dit kan ze niet hebben, haar huwelijk met Antonie is al niet zo best. Als dit uitkomt!! Ze poetst al haar sporen weg en haast zich naar huis. Om de volgende dag wakker te worden in het goede bed, maar met opnieuw aan akelige ontdekking: de auto van Alex, met zijn lijk er in, staat bij hen op de oprijlaan! Aanvankelijk houdt ze zich van de domme, nee, ze kent die man niet, nee, de auto ook nooit gezien. Maar de politie vindt bewijzen en ze wordt aangehouden.
Laura’s leven staat volledig op zijn kop. Er is iemand die haar kwaad wil aandoen. Wie? Waarom?
Laura’s verhaal wordt afgewisseld met een compleet ander verhaal: Een meisje wordt verkracht; er komt een kind, dat ‘de jongen’ genoemd zal worden, tot door de ontwikkelingen in de beide verhalen een naam naar boven komt. De jongen heeft zoals we lezen, een moeizaam bestaan.


Natuurlijk zijn het verhaal van Laura en de jongen verweven, maar hoe, dat is een wonderbaarlijk verhaal, met veel drama, in beider levens. Er is een ex-politie-agente, vriendin van Laura, die zich niet altijd met goed gevolg mengt in de zaak. Het verleden moet opgerakeld worden en daar blijken veel geheimen te schuilen.
Natuurlijk zijn niet alle gegevens origineel, dat kan haast niet in de overvolle thrillerwereld, maar Kortsmit en Lotz weten er af en toe een heel originele draai aan te geven.
Er is een proloog waar je zoals te doen gebruikelijk niets van begrijpt. Het lijkt tegenwoordig een must dat een thriller daarmee begint, maar ik heb er niet op tegen. Het is altijd leuk om zo’n proloog nog eens te lezen als je het boek uit hebt. De tegenstelling tussen het aanvankelijke onbegrip en het inzicht met kennis achteraf is een leuke ervaring.
Vlot geschreven spannende thriller van eigen bodem! Een aanrader!


ISBN 9789049952808 | Paperback | 240 pagina's | Mistral | april 2012

© Marjo, 30 mei 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven