Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Zusters in het kwaad
Kortsmit & Lotz


Een lekker wegleesboek. Die moeten er ook zijn, nietwaar?
Dit boek valt in de categorie hogehakkenthriller (Writers on Heels) waartoe Saskia Noort, Suzanne Vermeer etc. behoren. Eerst maar het verhaal.


Brabantse Marian is met haar gezinnetje neergestreken in een dorp dat waarschijnlijk op of dichtbij het Gooise matras ligt, manlief werkt in Amsterdam, een baan van meer dan veertig uur per week. Twee kleine kinderen
en een verbouwing houden haar van de straat, maar of ze gelukkig is? Ze kent nog niemand en voelt zich maar alleen, al draaien er de hele dag bouwvakkers om haar heen.
Zoals dat gaat verandert dat als ze haar kinderen van en naar school moet brengen. Ze leert vier vrouwen kennen die een soort club schijnen te hebben. Een nachtelijke wandeling -ze heeft ook nog last van slapeloosheid- zorgt voor het eerste contact: ze betrapt de vrouwen als die een notoire pestkop toetakelen.
De volgende dag leggen de dames het uit: ze nemen wraak, geven verveeloren een koekje van eigen deeg.
Maar ja, hoe ver kan je gaan? Een fiets in de lantaarnpaal hangen, of een vrouw stiekem een laxeermiddel toedienen om haar hoogmoed te breken, dat is nog betrekkelijk onschuldig. Wie van de vijf het is weet de lezer niet, maar een van hen wil verder gaan. Dit is maar kattenkwaad, het echte werk moet nog komen. In cursieve tekst lezen we haar ideeën.


Zoals ik al zei: het hapt lekker weg, maar je zit niet op het puntje van je stoel. Het maakte mij niet zoveel uit wie van hen de boze geest was, en ik denk dat het ligt aan de oppervlakkige karakters. Als je de personages niet echt leert kennen, heb je ook niet veel belangstelling voor hun doen en laten. Ondanks niet ter zake doende zijpaden, waar natuurlijk ook weer wat seks bij moest, is het aardig geschreven.
Ik zou zeggen: in zijn soort is het best een redelijk boek, een echt zomerboek: je hoeft er niet bij na te denken, het verveelt niet, en lang doe je er ook niet over.

ISBN 978 90 488 0227 2 Paperback 272 pagina's | Lebowski | juni 2009

© Marjo, juli 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven