Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

JagerJager
Lars Kepler


Sofia Stefansson voelt zich al meteen niet op haar gemak bij de rijke man die haar in zijn riante villa ontvangt. Ze heeft het idee dat ze hem al eens gezien heeft maar ze kan zich niet herinneren waar of wanneer dat was. De man, die Wille heet, gedraagt zich galant maar gaat er iets van hem uit dat Sofia kippenvel bezorgt. Ze weet dat haar werk risico’s met zich meebrengt en dat ze altijd op haar hoede moet zijn. Slim slaat ze het aangeboden drankje af, waarna Wille voor haar ogen een fles champagne ontkurkt. Hij heeft dus in ieder geval niks in haar drankje kunnen doen. Sofia weet dat de hoge vergoeding die Wille haar biedt haar argwaan zou moeten wekken. Gelukkig weet ze ook dat haar collega Tamara, die niet langer in de prostitutie werkt, ook eens bij Wille is geweest. Ze heeft geen waarschuwing op het forum voor sekswerkers geplaatst, wat betekent dat haar niks naars is overkomen.


Willes vrouw is de stad uit en Wille wil graag op het echtelijke bed vastgebonden worden. Speels probeert hij Sofia over te halen zijn plek in te nemen. Sofia weigert, ook al verdubbelt Wille het toch al riante honorarium. Je door een klant vast laten binden, is te gevaarlijk. Het valt haar op dat Wille ineens minder haast heeft. Hij kijkt haar aandachtig aan en er glijdt een grijns over zijn gezicht op het moment dat Sofia door een duizeling overvallen wordt. Ineens weigeren haar benen haar gewicht te dragen. Sofia zakt op de grond en verliest het bewustzijn. Wille heeft haar toch gedrogeerd.


Wanneer Sofia haar ogen weer opent, ligt ze vastgebonden op het bed. Wille gedraagt zich niet langer galant. Sofia verzet zich hevig, ook al weet ze dat ze niet kan voorkomen wat komen gaat. Dan wordt haar uit het niets een kans geboden. Er wordt aangebeld. Wille verlaat de slaapkamer. Met alle kracht die ze in zich heeft, weet Sofia zich te bevrijden. Wille is echter al snel terug en zet de achtervolging in. Sofia maakt geen schijn van kans. Wanneer Wille op het punt staat haar hoofd met een kachelpook in te slaan, smeekt ze hem haar leven te sparen. Wille negeert haar smeekbede maar op het moment dat hij toe wil slaan, laat hij de pook plotseling los. Op zijn borst verschijnt een rode vlek. Het wordt steeds groter. Er verschijnt een tweede vlek en Wille valt neer.


Een onbekende, vreemd uitgedoste man is zojuist Willes huis binnengedrongen. Hij hurkt bij de neergeschoten Wille neer en praat tegen hem. Sofia kijkt doodsbang toe. De man lijkt geen haast te hebben en negeert Sofia volkomen. Ook het alarm dat Sofia heeft geactiveerd, lijkt geen indruk op hem te maken. Dan schiet hij Wille dood, ruimt de hulzen op en vertrekt.


Saga Bauer van de Säpo is zo snel ze kan op het alarm afgekomen. Het gaat om een noodsituatie maar ze weet niet wat ze kan verwachten. Op haar hoede loopt ze de villa in. Overal ligt bloed en Saga ziet ook stukjes schedel. In de keuken treft ze de bewoner aan. De Minister van Buitenlandse Zaken ligt dood in een grote plas bloed. De vrouw die uit een hoek van de keuken tevoorschijn kruipt, wordt onmiddellijk opgepakt.


Al snel wordt pijnlijk duidelijk dat de onbekende moordenaar nog meer namen op zijn verlanglijstje heeft staan. Saga en haar collega’s hebben echter geen flauw idee wie zijn volgende slachtoffers zullen zijn. Saga kent maar één iemand die echt in staat is moordenaars te doorgronden: Joona Linna. Joona werkt echter niet meer bij de politie. Sterker nog: hij zit in de gevangenis. Saga vreest echter dat het zonder Joona onmogelijk zal zijn de moordenaar te stoppen.


Jager is de zesde thriller over Joona Linna. Alexander en Alexandra Ahndoril, die samen Lars Kepler vormen, hebben zich flink op dit verhaal uitgeleefd. Dit schrijversechtpaar heeft maling aan gevoelige lezers. Die kunnen maar beter iets anders gaan lezen. Wie Jager leest, leest een thriller om van te trillen. Torenhoge spanning, ongewone erotiek, een nietsontziende moordenaar, complexe relaties, uitstekend speurwerk en bloed, heel veel bloed, vormen de niet te versmaden ingrediënten van deze pittige thriller. Ik herhaal: gevoelige lezers kunnen maar beter iets anders gaan lezen.


Wie, net als ik, wel tegen een stootje kan en volledig opgeslokt wil worden door een bloedstollend verhaal dat ook nog eens uitstekend in elkaar zit, gaat een aantal heerlijk zenuwslopende uren tegemoet. Alexander en Alexandra Ahndoril spelen met spanning alsof het niets is!


ISBN 9789023425984 | paperback | 541 pagina's | Cargo | februari 2017
Vertaald door Clementine Luijten & Jasper Popma

© Annemarie, 18 februari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven