Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Steigereiland
Lidewij Martens
 
Lin is rechercheur in de regio Rijnmond en een soort officieuze ordebewaakster op Steigereiland, een kleine gemeenschap van woonbootbewoners, waar zij al haar hele leven deel van uitmaakt. Dat betekent dat ze soms moet schipperen, want de woonbootbewoners zijn niet zo gek op de autoriteiten en Lin heeft dus wel eens gevoel dat ze in moet springen als een soort bemiddelaar, bijvoorbeeld als een van de bewoners in een kraan is geklommen. Dan laat ze haar werk als rechercheur liggen en probeert ze de zaken tot een goed einde te brengen.

Als een jongen een pakje met drugs in een stoel bij het afval vindt, krijgt deze zaak natuurlijk de prioriteit. En dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje, waarmee ze vaak gaat zwemmen. Dit brengt Lin terug naar haar eigen herinneringen aan haar zusje Lem dat verdronken is. Haar andere zus, Nina, duikt ook ineens op en brengt ook haar eigen problemen met zich mee.

De verdwijning van Sabine zorgt ook voor problemen bij de woonbootbewoners, zeker als de ex van Lin hiermee in verband wordt gebracht, dan is ook Lin de gebeten hond.


Al met al is het wel een spannende thriller geworden, met hoofdpersonen waar ik graag een hele serie over zou willen lezen. Het is misschien geen verhaal met veel diepgang, maar gewoon een lekkere thriller om in de vakantie te ontspannen.


ISBN 978 94 027 0352 8 | Paperback | 302 pagina’s | Harper Collins | juni 2019

© Renate 29 juni 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven