Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De kinderen die het bos in gingenDe kinderen die het bos in gingen
Een Charlie Lager-thriller
Lina Bengtsdotter


Dit is het tweede boek over Charlie Lager. Haar baas bij de politie is van mening dat ze in therapie moet, in verband met haar drankprobleem, iets waar ze het zelf niet helemaal mee eens is, maar waar ze toch in meegaat, omdat ze haar baan niet wil verliezen. Later spreekt haar baas haar aan op het feit dat ze nog vrij veel vakantiedagen heeft staan. Charlie is van mening dat ze nu bezig zijn met een zeer belangrijke zaak, waar ze zich ook persoonlijk bij betrokken voelt.
Als ze even pauzeert leest ze op internet een stuk over een meisje, dat in 1989 jaar geleden vermist raakte in Gulspång. Ze verbaast zich er over dat ze daar bij haar vorige bezoek aan Gulspång, toen ze op zoek waren naar de vermiste Annabelle niets over gehoord had.


Bij een bezoek aan een bar samen met een collega, ziet ze aan de bar Johannes Ro zitten, de journalist waar ze in het vorige boek ook mee te maken heeft gehad. Hij is ook de auteur van het artikel over het vermiste meisje, dat Charlie heeft zitten lezen. Hij zoekt contact met Charlie en ze hebben het over het artikel over het vermiste meisje, dat Charlie gelezen heeft. Charlie neemt Johan mee naar huis, waar ze over het artikel praten dat hij heeft geschreven.
Johan gaat naar huis en Charlie kruipt in bed, waar ze over haar moeder droomt. Ze wordt wakker van haar telefoon. Het blijkt Susanne te zijn, een vriendin uit Gulspång, die problemen heeft. Haar partner is bij haar weggegaan en haar moeder is weer gaan drinken. Charlie biedt aan om naar haar toe te komen, zodra de zaak waar ze mee bezig is, afgerond is.


De volgende dag, als ze zich verslapen heeft, besluit ze vrij te nemen en naar haar vriendin in Gulspång te gaan. Haar bezoek aan Gulspång brengt ook weer herinneringen aan haar jeugd naar boven. Ze probeert uit te zoeken wat er nu eigenlijk met Francesca, het meisje dat in 1989 verdwenen is, is gebeurd. Daarbij krijgt ze op een gegeven moment hulp van Johannes Ro.


In de proloog is Francesca aan het woord. Ze is op een feest op de kostschool waar ze op zit en is op zoek naar haar vriend Paul. Paul is een buitenbeentje, dat op z'n vorige school dusdanig gepest werd, dat z'n ouders alles bij elkaar hebben geschraapt om hem naar deze dure kostschool te sturen, in de hoop dat het hem daar beter zal gaan. Dat blijkt echter toch niet helemaal het geval te zijn. Hij trekt veel op met Francesca, die net als hij een buitenbeentje is. Later wordt Paul dood uit het water gehaald en de conclusie is dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Francesca gelooft dat niet en verdenkt een groepje jongens rond Henrik Stiernberg, het vriendje van haar zus.


In de stukken waarin Francesca aan het woord is, leren we meer over haar en haar vriendschap met Paul. Francesca drinkt nogal en wordt door haar ouders niet erg serieus genomen. Ze wordt beschouwd als iemand die het niet zo nauw neemt met de waarheid en als ze op een gegeven moment vertelt dat ze verkracht is door de zoon van een zakenpartner van haar vader, wordt dit natuurlijk ook niet geloofd. Francesca is misschien wat dromerig en in korte stukjes met de titel 'Gaten in de tijd' haalt ze herinneringen op aan haar vriendschap met Paul.


Charlie ontdekt in dit verhaal weer meer over haar eigen verleden en over haar moeder. Ze ontdekt wat er gebeurd is met Francesca en Paul en hoewel ze daar niet op uit is, ontdekt ze door een vreemd toeval ook wie haar biologische vader is.


Ik ben benieuwd naar het derde deel van de trilogie over Charlie Lager. Hoewel het boek los kan worden gelezen, maakt het toch wel heel duidelijk deel uit van een serie. In zekere zin is het te vergelijken met de boeken over Frieda Klein van Nicci French. Ook daarin is in feite sprake van een doorlopend verhaal. Het verschil is dat het verhaal van Frieda Klein zich alleen in het heden afspeelt, terwijl het verhaal over Charlie Lager eigenlijk vooral over haar verleden gaat. Wat zal er in het volgende boek nog aan het licht komen? In het eerste boek ontdekte Charlie dat haar moeder als puber samen met een vriendinnetje een kind om het leven heeft gebracht. In dit boek ontdekt ze wie haar vader is, dus wat zal er in het volgende boek aan het licht komen?


ISBN 978 94 027 0269 9 | Paperback | 414 pagina’s | Harper Collins | mei 2019
vertaald door Ydelet Westra

© Renate 20 juni 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven