Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De vrouw die terug moestDe vrouw die terug moest
Lina Bengtsdotter


Dit is het eerste deel van de Charlie Lager trilogie.


Het boek speelt zich af in Gullspång, een plaatsje ten westen van Stockholm, tussen het Skagern en het Vanern meer. Daar is zeventienjarige Annabelle verdwenen en Charline 'Charlie' Lager wordt samen met haar collega Anders van de politie in Stockholm op de zaak gezet. Charlie komt oorspronkelijk uit Gullspång, maar is er sinds haar veertiende niet meer geweest. Ze heeft er bepaald geen doorsnee jeugd gehad en is ook niet bepaald een doorsnee vrouw.


- De vergelijking met Lisbeth Salander uit de Millenium-trilogie, die op de achterkant gemaakt wordt, vind ik niet helemaal terecht. Lisbeth Salander is als mens een buitenbeentje, terwijl Charlie Lager alleen als vrouw niet doorsnee is. Ze heeft korte seksuele relaties, geen kinderwens en misschien een drankprobleem. Verder is ze niet bezig met wat anderen van haar vinden. Kortom, ze is niet veel anders dan verschillende mannelijke hoofdpersonen uit thrillers. -


Het verhaal rond de rechercheurs en de gebeurtenissen in het heden, wordt afgewisseld met stukken over de dag waarop Annabelle is verdwenen. In die stukken zien we hoe de dag van het verdwenen meisje is verlopen. Verder zijn er stukken met de titel 'Daar en toen' over twee vriendinnen, Alice en Nora. Wie dit zijn en wat ze met het verhaal te maken hebben, blijft heel lang onduidelijk.


Voor Charlie is het bezoek aan Gullspång echt een terugkeer naar haar jeugd. Ze ziet een jeugdvriendin terug, die inmiddels getrouwd is en 4 kinderen heeft. Ze moet ook aan haar moeder Betty denken, die min of meer verantwoordelijk was voor haar vreemde jeugd. In zekere zin heeft Charlie zichzelf misschien op moeten voeden. Het verhaal van het boek gaat meer over Charlie en haar terugkeer naar de plaats van haar jeugd, dan over de vermissing van Annabelle, een meisje dat in bepaalde opzichten wat met Charlie gemeen lijkt te hebben.


Al met al was het wel een spannende thriller en ik kan bijna niet wachten tot ik het volgende deel kan lezen.


ISBN 978940270098 5 |318 pagina's | Nur 305 | Uitgeverij Harper Collins | april 2018
Vertaald door Ydelet Westra

© Renate, 11 mei 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven