Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Vertel meVertel me
Lisa Jackson


In een blokhut verblijven de zestienjarige Amity, haar jongere broer en zus met hun moeder, om wat bij te komen. Dat verblijf eindigt met de dood van Amity, een invalide zus en een moeder die veroordeeld wordt tot twintig jaar gevangenisstraf omdat alle bewijzen in haar richting wijzen. Zij zegt dat er een onbekende was, ze zag in het donker alleen een tatoeage op de arm, maar die bewering wordt in twijfel getrokken als haar zoon, destijds acht jaar, in de rechtszaal verklaart: ‘mama had een pistool’.
Twintig jaar later, als Blondell O’Henry haar straf bijna heeft uitgezeten, trekt haar zoon de verklaring in! Hij heeft Jesus gevonden en moet zijn ziel opschonen.


Over deze misdaad wil journaliste Nikki Gilette een boek schrijven. Ze heeft al meerdere boeken met waargebeurde misdaadverhalen op haar naam staan, en haar oog is gevallen op deze zaak waar ze bovendien zelf enigszins bij betrokken was. Amity was haar vriendin. Een vriendin die in de steek gelaten werd in de nacht dat ze de dood vond. Amity had Nikki gevraagd te komen, ze had iets heel belangrijks te vertellen. Maar Nikki onder de duim van haar vader, rechter Gilette zag geen kans te komen. Wat heeft Amity haar willen vertellen?
Uit onderzoek bleek toen al dat ze zwanger was, misschien wilde ze opbiechten wie de vader was? Nikki zal het nooit weten.
Misschien ontdekt ze het nu, twintig jaar later, als het onderzoek opnieuw geopend wordt. Niet alleen Nikki probeert alle facetten van de zaak bij elkaar te verzamelen, ook haar verloofde, Pierce Reed, doet dat. Hij is politie-inspecteur, en heeft de opdracht gekregen te voorkomen dat Blondell vrij gelaten wordt. Natuurlijk - en dat is tot grote teleurstelling van Nikki, die blijft proberen - deelt Reed zijn bevindingen niet met haar.
Maar als het gevaarlijk wordt voor Nikki weet hij dan ook niet waar zij mee bezig is...


De verwikkelingen brengen duistere geheimen naar boven en er zijn mensen die dat absoluut niet willen. Waarom wordt Nikki in de gaten gehouden, zelfs met camera’s? Wie stalkt haar? Ze heeft haar handen al vol aan een nieuwe collega, die blijkbaar ook een boek wil schrijven over dit onderwerp, en dan is er ook nog haar moeder die bezig is een perfecte bruiloft te organiseren voor Nikki en Reed, en die haar lastig valt met vragen over tafelkleedjes.
Er is maar één ding dat Nikki wil: ze wil weten wie de moordenaar is van Amity. Als het Amity's moeder niet is, wie dan wel?


Het verhaal is behoorlijk ingewikkeld, maar zit zeer goed in elkaar. Het leest als een trein en is behoorlijk spannend. Veel personages waardoor je soms even terug moet bladeren om te zoeken wat die persoon ook al weer voor betekenis heeft, maar buiten dat is het een uitstekende thriller.


ISBN 9789044345797  |paperback|352 pagina's |uitgeverij The House of Crime |juli 2014
Vertaald uit het Engels door Anke ten Doesschate en Anne-Marie Vervelde

© Marjo, 1 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven