Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altHet Reservaat
Liselotte Stavorinus

Na een aantal heerlijke jaren op Curaçao keren Jessica, haar man Victor en hun kinderen David, Cas en Nina terug naar Nederland. Victor heeft promotie gemaakt en een topfunctie bij de bank in Amsterdam bemachtigd. Het gezin ruilt het onbekommerde leven op Curaçao in voor een riante woning in het Gooi.

Victor heeft het druk met zijn nieuwe baan en de kinderen hebben met het grootste gemak nieuwe vriendschappen gesloten. Jessica kan echter maar moeilijk aarden. Ze mist haar oude vrienden en de ongedwongenheid van het leven op Curaçao. De rijke vrouwen uit het dorp waar ze nu woont doen haar denken aan de “Stepford Wives”. Ze lijken allemaal op elkaar en zijn allemaal even perfect. Jessica voelt zich een buitenstaander en wordt ook zo behandeld.

Het tij keert wanneer de steenrijke Amanda haar onder haar hoede neemt. Amanda is getrouwd met de bekende televisieproducent Marcus Voorbach en geniet groot aanzien in het Gooise dorp. Jessica behoort voortaan tot de hechte vriendengroep van Amanda en Marcus en ook Victor wordt hartelijk in het gezelschap opgenomen. Aangemoedigd door Amanda verandert Jessica al snel in een echte Gooise dame. De luchtige jurken uit Curaçao maken plaats voor peperdure creaties.

Jessica’s nieuwe vriendengroep is hecht maar onder het oppervlak borrelt haat en nijd dat zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen blijft. Af en toe vangt Jessica een glimp van het gemaskeerde venijn op maar ze is te naïef om te beseffen wat er gaande is. Het enige wat haar echt de kriebels bezorgt, zijn de bezoekjes van Liesbeth. Voordat Victor en Jessica hun mooie villa betrokken, woonde Liesbeth in hun huis. Ze draaide door nadat haar echtgenoot haar inruilde voor een jonger exemplaar. Nu duikt ze af en toe in haar voormalige tuin op en jaagt ze Jessica de stuipen op het lijf. Is Liesbeth gevaarlijk? Jessica beseft niet dat in het Reservaat, zoals haar woonplaats door insiders wordt genoemd, niets is wat het lijkt.

Het Reservaat is het debuut van de in Blaricum woonachtige Liselotte Stavorinus. Aanvankelijk was ik niet gecharmeerd van dit boek. Het begin was houterig en deed me denken aan een reisjournaal waarin diverse gebeurtenissen beknopt worden weergegeven. Ook kon ik moeilijk wennen aan alle Gooise oppervlakkigheid. De zorgen van de hoofdpersonen waren aanvankelijk onbeduidend en ik kon mij absoluut niet met de personages identificeren. Terwijl ik twijfelend doorlas wist de schrijfster toch mijn nieuwsgierigheid te wekken door heel subtiel de spanning op te bouwen en de ontwikkelingen gecompliceerder te maken. Uiteindelijk ontpopte het verhaal zich zelfs tot een spannende psychologische thriller.

Op de achterkaft van het boek wordt het verhaal aangeprezen als een “Gooise thriller” en dat is inderdaad een heel geschikte benaming. Bereid je voor op een boek vol luxe feestjes, verleiding, drank, drugs, overspel, extravagante (vakantie)huizen, snelle auto’s, succesvolle mannen en stijlvolle vrouwen.

ISBN 9789461090997 | paperback | 320 pagina's| De Crime Compagnie | september 2013

© Annemarie, 4 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Recensies

Boven