Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De laatste getuigeDe laatste getuige
Liv Constantine


Op de dag dat haar moeder begraven wordt, ziet Kate haar beste vriendin Blaire weer terug. Na een akelige ruzie hebben ze elkaar jaren niet gezien, maar desondanks vallen ze elkaar in de armen.
De moeder van Kate, Lily, is vermoord, dader tot op heden onbekend, de politie is nog bezig met het onderzoek. Als Kate vervelende sms’jes krijgt, wordt er bewaking op het huis gezet.


‘Wat een prachtige dag voor een begrafenis. Ik heb genoten toen ik naar je keek terwijl ze je moeder in de aarde lieten zakken. (-) Je denkt dat dat je nu verdrietig bent… Wacht maar. Tegen de tijd dat ik klaar met je ben, zou je willen dat jij vandaag werd begraven.’


Het leven was zo mooi voor Kate. Ze is een succesvol arts, woont in een prachtig huis en heeft geen geldzorgen. Ze is gelukkig getrouwd met Simon, met wie ze een dochtertje heeft. Annabelle is vijf, en beseft nog niet dat ze haar geliefde oma niet meer zal zien.
Natuurlijk is de wrede moord op haar moeder een schok, maar het blijft daar niet bij. Haar leven verwordt tot een nachtmerrie en maakt haar een wrak. Ze slikt te veel valium om maar rustig te blijven, maar ze lijkt wel paranoïde te worden. Ze beschuldigt iedereen, omdat het steeds duidelijker wordt dat de bedreigingen van iemand uit haar omgeving moeten komen. De politie tast in het duister.


Wie heeft het op haar voorzien? Die collega van haar man, die duidelijk een oogje heeft op Simon?
Simon zelf? Het kindermeisje? Kate vertrouwt niemand meer.
Het verhaal speelt in het milieu van rijkelui, geld speelt geen rol. Of juist wel? Want misschien gaat het toch niet zo goed met de zaken van Simon?


Intussen is Blaire haar steun en toeverlaat, en aangezien die detectives schrijft, samen met haar man, die overigens niet aanwezig is, denkt zij dat ze de politie wel kan helpen.


Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Kate en Blaire, en komt vooral in de eerste helft nauwelijks boven een damesromannetje uit. Pas als we als lezer een vermoeden beginnen te krijgen wordt het meer een thriller. Het is een prima verhaal om mee te ontspannen maar wie diepte of een interessante achtergrond wil kan dit boek beter links laten liggen.


Liv Constantine is het pseudoniem voor een tweetal auteurs, te weten Lynne en Valerie Constantine. De twee zijn samen én ieder voor zich, zeer succesvol. Hun gezamenlijke debuutthriller The last mrs. Parrish ontving meerdere aanbevelingen en nominaties en werd bewerkt voor televisie.


ISBN 9789402702729 | Paperback | 352 pagina's | Uitgeverij House of the Books | mei 2019
Vertaald uit het Engels door Jolanda te Lindert

© Marjo, 11 augustus 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven