Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Naaktportret

Naaktportret
Loes den Hollander


Marijke is even alleen in huis. Haar man, Lodewijk, heeft een ongeluk gehad en ligt in het ziekenhuis. Op dat moment gebeuren er dingen die haar leven verstoren: er worden brieven bezorgd met een foto. Jeroen, de bijzondere zoon van Lodewijk, vertelt over zijn dromen, die niet bepaald geruststellend zijn. Hij heeft al eerder voorspellende dromen gehad.

Het valt haar op dat er steeds een rood autootje achter haar rijdt, en ook is er te vaak sprake van een vrouw met een hoofddoek. Bij die laatste kan ze een verklaring bedenken: was er niet in het plaatsvervangend gezinshuis waar Jeroen woont, een moslima weggestuurd omdat haar hoofddoek de bewoners bang maakte? Is zij op wraak uit? Maar die foto’s dan? Daar heeft zo’n meisje toch geen weet van?
Bovendien is het mei. In die maand heeft Marijke het altijd moeilijk. Er zijn in haar verleden verschrikkelijke dingen gebeurd, in de meimaand. Dingen die haar blijven achtervolgen.
En nu is Lodewijk er niet. Moet ze alles alleen oplossen. Als dan ook nog blijkt dat Jeroen en Lodewijk in gevaar zijn, moet ze haar verleden onder ogen zien. Want daar moet de oplossing liggen…


Een erg spannende thriller, die zeer goed in elkaar steekt. Heden en verleden zijn verweven, of wisselen elkaar af. Langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plek, voor Marijke en voor de lezer.
De spanning neemt toe, naarmate het verhaal vordert, en met verrassende wendingen is dit een thriller die je niet weglegt. Zoals het een goede thriller betaamt dus.


ISBN 9789061121169   | paperback |320 pagina's | Karakter |oktober 2007

© Marjo, 17 maart 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven