Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altKom je spelen?
Louise Millar


Wat begint als een zoet bouquetverhaal eindigt in een spannende thriller!
In een rustige straat in Noord Londen wonen Suzy en Callie, twee jonge moeders. Thuisblijfmoeders.
Callie is alleenstaand moeder van Rae, een meisje van een jaar of zes dat geboren is met een hartgebrek. Callie is dus erg bezorgd om haar. Dat is ex Tom ook, maar die vindt dat Callie dus maar thuis moet blijven en voor Rae moet zorgen. Hij zorgt immers voor de centen. Maar Callie heeft er een mooie carrière voor opgegeven, en eigenlijk wil ze wel weer gaan werken, zeker omdat ze voelt dat de andere moeders niets van haar willen weten. Ze denkt dat het komt doordat ze alleenstaand is, en niets voorstelt.
Er hoeft alleen maar naschoolse opvang geregeld te worden. Maar ze heeft geen rekening gehouden met het verkeer in Londen, en zelfs het brengen en ophalen lukt haar niet zo goed. Gelukkig heeft ze een goede vriendin, de overbuurvrouw. Dat is Suzy, die een zoontje heeft in dezelfde klas als Rae, en nog een jongere tweeling. Suzy heeft een wat moeizame relatie met Jez, met wie ze uit Amerika gekomen is. Jez blijkt bezig iets te regelen voor hun zoon, een kostschool. Suzy vindt het natuurlijk niets!
Dan komt er een nieuwe buurvrouw, naast Suzy. Debbs met haar man Allen, die een vorige buurt ontvlucht blijken. Daar waren problemen. En nu lijken er nu in deze straat opnieuw problemen te ontstaan. Is die Debbs wel te vertrouwen? Ze is notabene schooljuf! Maar ze gedraagt zich wel vreemd.
Suzy is wel bereid Rae op te vangen. Dat is dé oplossing, en toch...  Callie voelt daar ook niet veel voor.
Ze zit in een hopeloze situatie…
En dan overkomt haar dochter iets akeligs!


Louise Millar heeft met deze debuutthriller al meteen bewezen dat ze schrijven kan. Door te wisselen van perspectief tussen de drie vrouwen en dat op de momenten met meer spanning in steeds kortere hoofdstukken te doen, stijgt die spanning alleen maar verder. Callie is een ik-figuur, zij is het hoofdpersonage. Maar ook Suzy en Debbs komen heel goed uit de verf. Het is alsof het jouw buurvrouwen zijn, zo goed leer je ze kennen.
De wendingen in het verhaal zijn verrassend, zonder ongeloofwaardig te worden. Eigenlijk smaakt dit debuut meteen naar meer: het leest als een trein en wegleggen is niet makkelijk!
Leugens en bedrog, ontrouw en geheimen, het boek zit er vol mee. En Millar weet zich daar prima uit te redden.


ISBN 9789032513245 | paperback |386 pagina's | de Fontein | maart 2012
Vertaald uit het Engels door Jan Smit

© Marjo 16 maart 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven