Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Ricky en RonnieRicky en Ronnie
Luc Deflo


Een idylle eindigt in een nachtmerrie die al enigszins besloten lag in die idylle zelf, want als de vierenvijftigjarige Peter Kreemers zijn geliefde mee uit eten neemt ter gelegenheid van haar verjaardag om de avond te besluiten in een door hem gehuurde kamer in een obscuur etablissement, is al meteen duidelijk dat hij maar op één ding uit is.


Rani Demolenaere is een mooie vrouw, met haar 36 jaar een stuk jonger, en zij is wel degelijk verliefd. Ze weet dat hij getrouwd is, maar hoopt dat hij voor haar zal kiezen. Maar hij begrijpt niet eens dat zij die prachtige diamanten ring liever had ingeruild voor een een romantisch reisje samen. Toch: zei hij niet tegen haar: ‘Ik vind een stuk van mezelf in jou. We zijn zielsgenoten.’ Ook het feit dat Peter bij iedere ontmoeting zijn best doet om door niemands opgemerkt te worden, doet geen belletje rinkelen. En dat de wereld draaide om Peter en Peter alleen, ach. Zo is hij nu eenmaal. Een beetje een saaie, maar betrouwbare man.

Die avond neemt hij haar mee naar een huis dat er uit ziet als een gewoon huis. Hij meldt zich met een andere naam, en een vriendelijke vrouw ontvangt hen. Ze brengt hen naar een kamer zonder vensters, niet echt een chique hotelkamer. Rani accepteert alles, in afwachting van een prettig vervolg van de avond. Maar dan valt het licht uit, Peter gaat op zoek naar hulp, en ontdekt dat de rest van het huis er maar vervallen en leeg uit ziet. Maar hij vindt niemand, en gaat onverrichterzake terug naar Rani.


Niet veel later staat er iemand voor de deur die zegt Ricky Govaerts te heten. Hij komt om het elektriciteitslek te maken. Het is een vreemde jongeman, die via een microfoontje praat met ene Ronny. Als Peter probeert de man de deur uit te werken, valt dat om de dooie dood niet mee. Ineens ontpopt de ietwat sullige jongeman zich tot een angstaanjagende manipulator.


Niet alleen is de romantische avond in het water gevallen, ook vallen Rani de schellen van de ogen. Ineens begrijpt ze met wat voor man ze samen is, maar ook weet ze: om uit deze heikele situatie te raken moeten ze met hem samenwerken. Maar Ricky heeft nog meer verrassingen voor hen...


Een waanzinnig verhaal, dat ogenschijnlijk heel rustig verteld wordt. Maar door zijn soms lugubere details ontwikkelt zich een bijna horrorachtige situatie. De lezer wordt net als de twee slachtoffers steeds opnieuw voor een verrassende draai in de zaak gesteld en leidt tot een bijzonder inventieve ontknoping.
Natuurlijk is het vooral een thriller die draait om de daden van Ricky en Ronnie, maar het is ook een psychologisch verhaal over een vrouw die sterker blijkt dan ze dacht. Rani is een bijzonder personage.


Luc Deflo (1958, Mechelen - 2018) was een van de succesvolste Vlaamse thrillerauteurs. Bijna twintig jaar lang verwende hij zijn lezers met ijzersterke plots, mysterieuze personages en bloedstollende scènes.


ISBN 9789463830386 | Paperback | 208 pagina’s | Uitgeverij van Halewijck | juli 2019

© Marjo, 28 december 2019

Lees de reactie op het forum en/of reageer. Klik HIER

Recensies

Boven