Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De horzelDe horzel
Tom Babylon 3
Marc Raabe


Een beroemde rockster wordt dood gevonden in zijn hotelkamer. Hij is op een akelige manier om het leven gebracht.
Op zijn lichaam staat een tekst geschreven:

           'Wat is het leven van je geliefden je waard?'

Er zijn nog meer vreemde zaken: de zanger blijkt kort voor zijn optreden van die avond een pakje overhandigd te hebben gekregen. Van wie? Wat zat er in? En waarom bevindt hij zich niet in het hotel waar hij ingeschreven staat?
Een zaak voor Tom Babylon.


Brad Galloway was een vrouwenliefhebber zodat tal van dames Toms pad kruisen. Dat daar ook iemand tussen zít die hij goed kent, had hij niet verwacht. Het zorgt er voor dat hij van de zaak gehaald wordt. Belangenverstrengeling. Natuurlijk gaat hij gewoon door met zijn onderzoek, maar het is een stuk moeilijker. Te meer omdat er meer belangenverstrengeling blijkt te zijn dan hij ooit had kunnen verzinnen.
Duistere zaakjes uit het verleden strekken hun tentakels uit.


Het wordt een ingewikkelde zaak voor Tom. Gelukkig blijft zijn partners Sita in hem geloven. Haar hulp kan hij goed gebruiken.
Ook blijft Viola een rol spelen. Zij is het zusje van Tom waarover iedereen zegt dat ze dood en begraven is. Maar Tom wil dat niet geloven. Hij hoort haar stem immers alsof ze zijn beschermengel is.


Het is zeer aan te raden deze boeken over Tom Babylon op volgorde te lezen. In dit derde deel duiken dezelfde personages op en loopt het verhaal verder. Alleen de moord op Galloway staat op zichzelf. Of toch niet?
En wie is die Horzel?


De opzet van Horzel is gelijk aan de eerdere boeken. En opnieuw slaagt Raabe erin om alle endjes netjes aan elkaar te knopen! Petje af!
Er staan plaats- en tijdaanduiding boven de hoofdstukken, en de manier waarop Babylon en Sita werken is hetzelfde. Je wordt herhaaldelijk op het verkeerde been gezet en er zijn superspannende scenes. Maar dat het een trilogie blijft zoals aangekondigd?
Er wordt immers gehint naar een volgend deel?
En gelukkig: er wordt een vierde deel aangekondigd. Nog even geduld.


Marc Raabe (1986, Keulen) is redacteur, grafisch ontwerper en ook nog manager van een eigen filmproductiebedrijf. En schrijver!
In 2012 debuteerde hij met Schnitt, in 2018 gevolgd door Schlüssel 17. Dat is het eerste van een trilogie, die in Duitsland al een groot succes werd.

ISBN 9789400514034 | paperback | 464 pagina's | Uitgeverij Bruna | juni 2022
Vertaald uit het Duits door Marcel Misset

© Marjo, 22 augustus 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER

Recensies

Boven