Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Vrij
Martine Kamphuis


Als haar man een kop nog warme koffie naar haar toe smijt, omdat de loodgieter afgebeld heeft, breekt er iets bij Linde. Ze heeft er schoon genoeg van. Al twintig jaar moet ze de vernederingen en mishandelingen van Henry verdragen, het moet maar eens gedaan zijn.


‘Ik keek naar hem en het was alsof ik hem honderd keer zag, duizend keer. Duizenden beelden van datzelfde boze hoofd, tienduizenden giftige spetters werden één groot, weerzinwekkend beeld. En opeens wist ik dat het moest stoppen. Dat ik er een eind aan moest maken.’


En ze bedenkt dé manier om van hem af te komen... De perfecte moord.
In haar dagboek schrijft ze hoe alles in zijn werk gaat. De voorbereidingen, en het uitvoeren, de kleine foutjes en de onvoorziene gebeurtenissen.
Maar tenslotte is ze alleen in haar huis, en vertelt ze iedereen dat haar man haar waarschijnlijk verlaten heeft. Vreemd genoeg waarschuwt ze de politie niet, en niemand zegt dat ze dat zou moeten doen. Ook haar behulpzame buurman niet.
Linde ziet nu dat deze buurman eigenlijk wel aantrekkelijk is, en hij lijkt ook open te staan voor haar avances. Maar hij is getrouwd, en zijn vrouw is net zwanger...


Ik wil niet beweren dat het een pageturner is, maar het is een lekker spannend verhaal. Het zakt even in als ze alleen in haar huis is en ze haar buren, speciaal de buurvrouw, gaat bespieden, maar het einde is weer erg verrassend. Geslaagd debuut dus.


Paperback | 196 Pagina's | Arbeiderspers | 2006 ISBN10: 9029564016

© Marjo, februari 2007

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven