Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Verborgen traliesVerborgen tralies
VT-thrillerreeks deel 7
Melissa Skaye

Rechercheur Luca Borra zit in een flinke dip. De vraag 'Waar was jij op 15 november 2017?' blijft maar door zijn hoofd spoken. Op die dag verdween Aisha, zijn geliefde, en de moeder van Roan en Amber, die net als hij nog steeds hopen op een veilige terugkeer van hun moeder.
Ze nemen het Luca kwalijk dat hij niets meer lijkt te ondernemen.
Rechercheur Sanne Philips, de partner van Luca, maakt zich vooral zorgen over hem, maar hoe kan ze hem helpen om uit dit dal te komen?
Ook hun vriend, de paragnost Will de Jager, weet geen oplossing.


Luca en Sanne hebben in eerdere zaken vijanden gemaakt. De moeder van Sanne was betrokken bij een vreselijke ontvoeringszaak. Is er een link met dit verleden als Franka, een vriendin van Sanne verdwijnt? Maar de dader zit toch echt opgesloten in een penitentiaire inrichting.
Heeft haar verdwijning te maken met Aisha? Of staan al deze zaken los van elkaar?
In ieder geval lijkt de verdwijning van Franka er voor te zorgen dat Luca uit zijn apathie ontwaakt.


De verdwijningen van de vrouwen zijn ieder op een bepaalde manier gelinkt aan de privélevens van de rechercheurs. Dat lijkt op het eerste gezicht enigszins onrealistisch. Hoe zit het dan dat je als lezer geen moment twijfelt aan het verhaal?
Ziedaar de kracht van Melissa Skaye. Zij weet ieder aspect van de zaken die ze te berde brengt op een zodanig overtuigende manier te linken dat alleen als je probeert het verhaal na te vertellen –niet doen overigens!- het geheel ongeloofwaardig lijkt.
De personages en verhaallijnen wisselen elkaar in razend tempo af, waarbij de ontwikkelingen je verbijsterd doen staan, terwijl je meteen beseft dat het allemaal logisch is.


En dan is er nog de spanning: zijn Luca en Sanne slim genoeg om de dader(s) te achterhalen?
Wat gaat er gebeuren met de slachtoffers?
Hoe in vredesnaam loopt dit af?
Deel 7 is opnieuw een erg spannend verhaal waarbij je alleen nog maar nagelbijtend kunt hopen op een goede afloop. O ja, de titel? Die heeft te maken met de onherbergzaamheid van Schotland…

 

'Het landschap houdt een vreemdeling eigenlijk achter verborgen tralies.'

Melissa Skaye (1972) schreef naast de VT-reeks (Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst, Verknipte tegenstander en Verzwegen trauma, plus nu Verborgen tralies) ook de thriller In onschuld en de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd.


ISBN 9789493192485 | paperback | 300 pagina's | Uitgeverij LetterRijn | oktober 2022

© Marjo, 22 januari 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven