Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Diep
Mo Hayder


Weer een boek van Mo Hayder met Jack Caffery in de hoofdrol. Ook politieduikster Flea maakt weer haar opwachting. In dit boek worstelt ze met een gebeurtenis uit het verleden. Haar broer heeft een beroemde vrouw doodgereden en daar haar broer dronken was, heeft Flea aangegeven dat zij achter het stuur van de auto zat. Dit is overigens voordat aan het licht kwam dat haar broer iemand dood heeft gereden. Flea heeft het lichaam van de vrouw ergens verborgen. De vermissing van de vrouw is nog steeds niet opgelost, maar Jack Caffery wil niet dat iemand van het personeel zich met deze vermissing bezig houdt.


Er is ook een nieuwe zaak, die de aandacht van de politie nodig heeft. Het begint als een gewone autodiefstal, waarbij toevallig een kind achterin de auto zit. In dit soort gevallen duikt het kind over het algemeen weer vrij snel op, maar dit keer is dat niet het geval en uiteindelijk blijkt er iets heel anders aan de hand te zijn. Er verdwijnt nog een auto met een kind en het lijkt er op dat er een pedofiel aan het werk is.
Het schijnt dat de politie te maken heeft met een dader die uitzonderlijk slim is en de speurders steeds een paar stappen voor lijkt te zijn. Flea raakt ook bij deze zaak betrokken en speurt op een gegeven moment op eigen houtje verder, waarbij ze flink in de problemen raakt.


Ik kon dit keer de verleiding niet weerstaan om even naar het einde te bladeren, alleen om te weten of Flea haar avontuur zou overleven. Als de politie uiteindelijk een dader op het oog heeft, blijken de zaken toch heel anders in elkaar te zitten dan men al die tijd vermoed heeft.

 

ISBN 9789024587988 Paperback 399 pagina's Luitingh September 2010
Vertaald door Yolande Ligterink

© Renate, 1 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven