Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

ParadijsvogelsParadijsvogels
Nathalie Pagie


Journaliste Tara Linders laat haar emoties nooit blijken. Ze vertrekt dan ook geen spier wanneer haar baas haar opdracht geeft om naar Aruba af te reizen. Voor de vorm heeft ze zelfs even tegengesputterd. Het gaat immers om een commerciële opdracht. Tara zal een aantal positieve artikelen over het zonnige land, en de succesvolle zakenlieden die er handel drijven, moeten schrijven. Het is de laatste hoop voor De Dageraad, de krant waar ze werkt. De artikelen zullen namelijk met dure advertenties gepaard gaan.  De krant verkeert in financiële nood en het advertentiegeld is noodzakelijk om voort te kunnen blijven bestaan.


Tara heeft nauwelijks vrienden. Na een eenzame jeugd in tal van pleeggezinnen, sluit ze haar gevoelens zo veel mogelijk af. Opborrelende woede bestrijdt ze in de sportschool waar ze fanatiek bokst. Na een paar jaar bij De Dageraad kan ze redelijk goed met haar collega Diego Martinez overweg. Ze blijft echter ondoorgrondelijk. Dat is het beste, vindt ze zelf. Tara is een beschadigde, gekwetste vrouw die leeft voor haar werk. De enige aan wie ze haar liefde openlijk laat blijken, is haar trouwe rottweiler Huub. Tara heeft één goede vriendin. Ze kent Marieke al bijna haar hele leven. Helaas is Marieke ruim twee jaar geleden verhuisd. Naar Aruba.


Dat Tara haar werk met het weerzien met Marieke kan combineren, voelt als een lot uit de loterij. En dan ook nog op het zonovergoten Aruba! Marieke blijkt in een leuk appartement te wonen en Tara wordt hartelijk ontvangen. Overdag houden de vrouwen zich met hun werk bezig maar ’s-avonds zetten ze de bloemetjes buiten. Tara voelt zich zorgeloos maar in een schimmige uitgaansgelegenheid landt ze weer met beide benen op de grond. In een smerig toilet stuit ze op een meisje met een overduidelijk Belgisch accent. De Belgische is hevig overstuur. Ze geeft aan naar huis te willen en dingen tegen haar zin te moeten doen. Tara probeert haar te kalmeren maar het meisje is hysterisch. Ze geeft Tara een harde duw en maakt zich uit de voeten.


Door de ontmoeting met het meisje beseft Tara dat Aruba ook een duistere kant kent. Het vakantiegevoel ebt langzaam weg. Wanneer ze zelf op een jetsetfeestje gedrogeerd wordt, neemt de journaliste in haar de overhand. Tara zal de positieve artikelen over het land schrijven maar ze wil vooral weten welke activiteiten in het geniep plaatsvinden. Wie heeft haar gedrogeerd om zich vervolgens aan haar te vergrijpen? Wie is het Belgische meisje en waarom was ze zo overstuur? Tara stort zich op haar werk en onderdrukt een toenemend gevoel van teleurstelling. Het lijkt namelijk wel of de klik met Marieke verdwenen is. Is hun vriendschap na al die jaren voorbij?


Paradijsvogels is de derde thriller van de in Breda woonachtige Nathalie Pagie. Ik heb haar eerste boeken – De toneelclub en De campus – niet gelezen maar misschien had ik dat beter wel kunnen doen. Paradijsvogels heeft me namelijk aangenaam verrast. Het is een vlot geschreven thriller met een spannende verhaallijn en een fijne diepgang. Er vinden heftige gebeurtenissen plaats maar toch behoudt het verhaal een zekere luchtigheid. Dit boek leent zich uitstekend voor een middagje ontspannen lezen.


Journalisten Tara Linders en Diego Martinez maken in Paradijsvogels hun eerste opwachting. Wat mij betreft mogen ze blijven. Nathalie Pagie kiest in haar boeken steeds voor nieuwe personages maar mocht ze een serie overwegen, dan heeft ze met Tara en Diego een gouden duo in handen. Tara is een stoere dame die worstelt met haar identiteit terwijl kersverse vader Diego maar geen goede balans tussen werk en gezin kan vinden. Wanneer blijkt dat Tara zijn hulp nodig heeft, zet hij zelfs zijn huwelijk op het spel. Het gaat niet om aantrekkingskracht maar om passie voor journalistiek.


Ik heb genoten van Paradijsvogels. Deze enerverende, avontuurlijke thriller smaakt naar meer!


ISBN 9789022573525 | paperback | 317 pagina's| Boekerij | oktober 2015

© Annemarie, 30 december 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven