Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Diepe wondenDiepe wonden
Deel 3 van de reeks over Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein
Nele Neuhaus


Het tweede boek van Nele Neuhaus maakt alle verwachtingen na ‘Sneeuwwitje moet sterven’ waar, hetgeen ze in Duitsland allang weten. Daar is het zevende boek al uit!


Het recherchekoppel Von Bodenstein en Kirchhof krijgen te maken met een 92-jarig moordslachtoffer. Bij de sectie vindt de schouwer een tatoeage, zoals die bij de SS gebruikelijk was. Dat is zeer vreemd: de man David Josua Goldberg is immers een Holocaust-overlevende!
Terwijl Bodenstein en Kirchhof nog druk doende zijn met dit raadsel, vallen er meer slachtoffers, duidelijk gepleegd door dezelfde dader: de modus operandi is gelijk; er wordt een nummer gevonden bij de dode; de tweede heeft ook een tatoeage. Maar er vallen ook doden bij wie een andere moordenaar aan het werk lijkt te zijn. Of is het toch het werk van een en dezelfde persoon?
Sporen leiden naar de familie Kaltensee. Na de dood van de pater familias , eveneens onder verdacht omstandigheden jaren geleden overleden, wordt de familie en hun bedrijf geleid door Vera.
En Vera is niet voor de poes, ze is een harde tante. Ze wordt omringd door twee zonen, en een dochter, en andere intimi. Vrijwel iedereen heeft een eigen agenda, waar soms zelfs Vera niet van op de hoogte is. Al die geheimen, die soms stammen uit het verleden, maar ook uit de recentere geschiedenis!
De kern is de terugtocht van de Duitsers, toen die beseften dat de oorlog verloren was, en het Russische leger achter hen aan trok, moordend en verkrachtend. Vanuit deze kern lopen er vele draadjes tot in het heden. Niet keurig recht natuurlijk: het is een kluwen geworden.
Dit maakt het voor onze speurders zeer moeilijk. Jawel, ze komen er wel uit, maar voor het zover is gebeurt er erg veel, en verkeren ze ook zelf nog in gevaar.


Een verhaal om van te smullen, als je houdt van een ingewikkelde plot als deze.
Ik vroeg me vaak of hoe de schrijfster zelf alle personages en verwikkelingen, al dan niet met een spoor naar het verleden, uit elkaar heeft kunnen houden! Razend knap dat ik haar niet of fouten heb kunnen betrappen.
Aanrader voor thrillerliefhebbers.


ISBN 9789021443225 | paperback |397 pagina's| Uitgeverij Q | januari 2013
Vertaald door Sander Hoving

© Marjo, 21 februari  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven