Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Een onbeminde vrouwEen onbeminde vrouw
Deel 1 van de reeks over Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein
Nele Neuhaus


Volgens de ietwat zelfingenomen agent Schöning heeft de vrouw die onderaan de toren op de Atzelberg ligt, zelfmoord gepleegd. Pia Kirchhoff trekt zijn ondeskundige oordeel in twijfel. De vrouw ligt verdacht dicht bij de toren, wat er volgens haar op duidt dat ze niet gesprongen is. Zelfmoordenaars zetten zich veelal af als ze naar beneden springen. Ook de arts die het lichaam onderzoekt, krijgt de wind van voren. Pia’s baas, hoofdinspecteur Olivier Von Bodenstein beseft dat hij zijn nieuwe collega wel mag. Ook zij houdt niet van half werk en amateurs.


In het forensisch instituut blijkt dat Pia het bij het rechte eind heeft. De vrouw was al dood toen ze van de toren viel. Wanneer Bodenstein opmerkt dat Pia wel erg hartelijk werd ontvangen, vertelt ze hem dat ze zestien jaar met forensisch arts Henning Kirchhoff getrouwd is geweest. Als ze haar man, een echte workaholic, wilde zien bezocht ze hem op zijn werk. De regelmatige bezoekjes aan haar echtgenoot hebben Pia wat extra forensische kennis opgeleverd.


Pia en Henning zijn nog niet officieel gescheiden maar ze wonen niet meer samen. Pia heeft een bouwvallig huis genaamd “De Birkenhof” gekocht waar ze paarden houdt en geniet van het buitenleven. Ze merkt dat ze haar voormalig onderkomen, een luxeappartement in de stad, geen seconde mist. Olivier Von Bodenstein is van adel wat niet wegneemt dat hij een politieman in hart en nieren is. Hij is getrouwd met Cosima op wie hij nog altijd hevig verliefd is. Samen met hun tienerzoon en -dochter vormen ze een hecht gezin.


Ook al is het gezicht van de dode vrouw door de val flink toegetakeld, ze was overduidelijk een beeldschone vrouw. In haar broekzak worden autosleutels aangetroffen. Ze behoren toe aan een luxe Porsche Boxer, die niet ver van het lichaam is aangetroffen. De auto staat op naam van ene Isabel Kerstner. Michael Kerstner, een dierenarts, bevestigt al snel dat het om zijn vrouw gaat. De arme man is hevig ontdaan.


Al snel blijkt dat Isabel en Michael huwelijksproblemen hadden. Het lukte de dierenarts niet langer om aan het ellenlange wensenlijstje van Isabel te voldoen. Isabel had een beeldschoon uiterlijk maar haar innerlijk was minder fraai. Aanvankelijk spreekt iedereen in haar omgeving vol lof over haar – over de doden niets dan goeds – maar wanneer de schrik is weggeëbd, steken tal van roddelpraatjes de kop op. Isabel zou een verwende vrouw zijn geweest en een mannenverslindster bovendien. Ze dook met jan en alleman het bed en had haar echtgenoot inmiddels verlaten. Dochtertje Marie nam ze mee, maar van haar ontbreekt ieder spoor. Kerstner vertrouwt Pia en Bodenstein toe dat Isabel hem had toegesist dat hij zijn kind nooit meer zou zien.


Wie heeft Isabel Kerstner vermoord en waar is de kleine Marie? Uiteraard is haar echtgenoot de hoofdverdachte. Het zal niet de eerste keer zijn dat een overspelige vrouw door een woedende echtgenoot om het leven is gebracht. Heeft Kerstner haar van de toren gegooid? Als dierenarts kan hij aan dodelijke middelen komen. Isabel is met zo’n middel gedood. Toch zijn er meer verdachten. De hebzuchtige Isabel had zich bij velen ongeliefd gemaakt. Ook zijn er jaloerse echtgenotes bij de vleet. Ze waren allemaal bang dat Isabel het op hun echtgenoot had voorzien. Welk scenario is gelijk aan de waarheid?


Misschien heb je bovenstaande recensie enigszins verbaasd gelezen. Pia en Bodenstein werken toch al jaren samen? Dat klopt natuurlijk. Een onbeminde vrouw is het eerste deel in de reeks over Pia en Bodenstein. Het is nu pas in het Nederlands verschenen. Het is even omschakelen maar dan leest het verhaal als een trein. Dit eerste boek ademt al volop het schrijftalent van Nele Neuhaus uit. De vertrouwde sfeer is direct aanwezig en ook de schrijfstijl voelt vertrouwt. Het verhaal zelf is niet zo sterk als de verhalen die na dit boek volgen en kent iets te veel personages, maar dat mag de pret niet drukken. Een Nele Neuhaus is een Nele Neuhaus! Voor deze reeks mag je me midden in de nacht wakker maken.


Nele Neuhaus is een kei in het bedenken van intrigerende plots. Daarnaast zet ze met stoere Pia en de verfijnde Bodenstein twee uiterst boeiende hoofdpersonages neer. De hoofdverhaallijn en hun privéperikelen gaan naadloos in elkaar over. Een thriller van Nele Neuhaus is voor mij een ware verwennerij.


ISBN  9789021401720 | paperback | 315 pagina's| Uitgeverij Q | maart 2016
Vertaald door Sander Hoving

© Annemarie, 28 maart 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven