Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Sneeuwwitje moet stervenSneeuwwitje moet sterven
Deel 4 van de reeks over Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein
Nele Neuhaus


Als twee meisjes verdwijnen krijgt Tobias Sartorius de schuld: met Laura had hij verkering, tot hij het uitmaakte ten voordele van het tweede meisje, Stefanie.  Buren hebben gezien dat de meisjes bij Tobias binnengingen, en zag hen niet meer buitenkomen. Tevoren was er op de kermis veel gedronken, zoveel zelfs dat Tobias zich niets meer kan herinneren van wat er gebeurd is. Als de politie dan bloed vindt op het terrein van Sartorius, en Stefanies rugzak in zijn kamer blijkt te liggen en het halssnoer van Laura  ook in zijn huis gevonden wordt, twijfelt de politie en later de rechter niet meer. Ook al worden er geen lichamen gevonden. Tobias zegt niet te weten waar ze zijn. Hij wordt veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.
En dan komt hij vrij. Tot grote ontsteltenis van de dorpelingen waagt hij het weer bij zijn vader te gaan wonen! Het zaait verdeeldheid, en er gebeuren opnieuw vervelende dingen.
Een er van is de vondst van een skelet in een oude tank op een verlaten vliegveld. En ja, het is een van de meisjes. Inspecteur Pia Kirchhoff en haar baas Bodenstein onderzoeken de zaak.
Pia twijfelt steeds meer aan de juistheid van het proces van tien jaar eerder, en er is nog iemand in het dorp die er onderzoek naar doet.
Als er opnieuw een jong meisje verdwijnt, en Tobias op dat tijdstip ook behoorlijk dronken blijkt te zijn geweest, komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling.


Je volgt als lezer het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Vooral de kant van Tobias: hij twijfelt zelf, omdat hij geen flauw idee heeft wat er gebeurd is toen hij van de wereld was.
Er zijn veel personages en de schrijfster weet steeds weer met verrassende wendingen te komen. Het dorpsleven blijkt lang niet zo simpel als het er van buiten uitziet. Maar ondanks de verwikkelingen die best ingewikkeld zijn soms, blijft het verhaal duidelijk. Ik twijfel alleen aan het begin: kun je tot tien jaar veroordeeld worden als er niet eens lijken zijn? Maar aan de andere kant berust daar het hele plot op: de dwaling van het rechtsstelsel.
Het boek had dunner gekund: de persoonlijke beslommeringen van de politie, ach, wat doen die er toe. Behalve dat het mij niet boeit dat Pia geen bouwvergunning krijgt voor haar huis, doet dat ook helemaal niets voor de plot. Maar ik weet dat veel lezers het prettig vinden om te lezen dat ook zij mensen van vlees en bloed zijn.
In ieder geval een aanrader: dit verhaal zit goed in elkaar, er zit een enorme vaart in, is goed geschreven en is dus fantastische spannende psychologische thriller.


ISBN 9789021441405 | Paperback | 480 pagina's | Querido | oktober 2011

© Marjo, 20 augustus 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven